Друштво

Сочанички храм
плијени новим сјајем

Градоначелник Милорад Симић са сарадницима обишао је данас храм Вазнесења Господњег у Великој Сочаници, чија обнова је почела прије годину, уз подршку и Градске управе.

Иако је првобитни план био да на цркви буде замијењена само столарија и постављена фасада, храм је уз то и поново прекривен, а у току су унутрашњи радови.

– Захваљујући милости Божијој и приложницима, којих је 612 на списку, међу којима су и локална заједница, епархија зворничко – тузланска о кабинет предсједника Републике Српске, урадили смо много писла и ове гофине би обнова требало да буде завршена – казали су из Црквене општине.

Градоначелник је истакао да радује чињеница да је још један храм обновљен
-Година је прошла од када смо његово преосвештенство владика Фотије и ја посјетили ово градилиште, а данас сам одушевљен урађеним. Све се постигло, важно је нагласити да није поента наћи новац и направити цркву, већ наћи људе и направити цркву, да они са њом живе – казао је Симић додавши да је овакав пројекат Градска управа радо подржала.
-Вријеме јесте тешко, али када је за љубав и вјеру увијек се нађе простора за подршку – рекао је Симић.
Мјештанин Радован Ђукић из Велике Сочанице је био међу првим приложницима градње храме, на Васкрс 2023. године.
-Када се крене онда иде, тако је било и са обновом нашег храма. Хвала Богу добро смо стигли и урадили. Доста је урађено, сви смо презадовољни, захвални свим приложницима на помоћи – казао је Ђукић.
У посјети храму били су народни посланик Игор Жунић, замјеник градоначелника Синиша Јефтић, начелник Одјељења за стамбено – комуналне послове Срђан Новић, одборници у Скупштини града Давор Симић и Миленко Пуљановић и други.

Related posts

Истакнут значај жена у животу Дервeнте

admin

Почетак школске године и безбједност ђака главне теме

admin

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА УВЕЋАНИХ ПЕНЗИЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još