Спорт

СПОРТИСТИ СЕ ВРАТИЛИ ТРЕНИНЗИМА

Спортске терене ових су дана поново испунили спортисти који су послије два мјесеца паузе због забране тренирања у сврху заштите од корина вируса, повратак спортским активностима једна дочекали.

Дервентски спортски клубови, организације и фитнес центри протеклу седмицу искористили су за дезинфиковање и припрему просторија за тренинге, те организовање свих потребних предуслова за наставак тренинга.

С обзиром на модификацију мјера, посебно у погледу ношења маски током тренинга, која је према ријечима тренера, била једна од најтеже проводивих мјера, већина клубова у понедјељак су о отворили врата својим полазницима.

Тренер омладинског погона Фудбалског клуба „Текстилац“ Дејан Плиснић истакао је важност повратка тренинзима и за најмлађе чланове овог клуба.

– Могућност поновног одржавања тренинга увелико је обрадовала наше полазнике који су се послије два мјесеца  вратили игри. Конципирали смо тренинге тако да распоред играча задовољи услов физичког растојања, а тренери носе маске читаво вријеме. Тренинзи се одржавају у стандардним терминима, као и раније, с тим да најстарија група младих играча, кадети, још увијек нису почели да тренирају, али се надамо да ћемо за десетак дана и њима организовати повратак на терен – рекао је Плиснић.

Из Теквондо клуба „Дервента“ најавили су организовање љетње школе која почиње 1. јуна и трајаће до 31. јула. Тренинзи ће се одржавати понедјељком, сриједом и четвртком у двије групе у вечерњим часовима.

– У договору са осталим клубовима у Дервенти, али и широм Српске, почели смо са плановима за љетњу школу теквондоа. Морам да примијетим да не влада интересовање као што је то била пракса претходних година – казао је тренер Горан Теофиловић те поручио свима који су заинтересовани да могу да се пријаве путем званичне „фејсбук“ странице овог клуба.

Са тренинзима су почели и фитнес центи, такође уз поштивање прописаних мјера.

Тренер и власник Фитнес центра BodyArt Душан Марић поздравио је измјену мјере која се односи на ношење маски.

– Мјере су ублажене тако да је сада изводљиво одржавати тренинге, те смо почели од понедјељка како је и одобрено, у терминима у којима смо одржавали тренинге и раније. Редовно обављамо дезинфекцију и све остало што је прописано – рекао је Марић додајући да је у припреми пресељење у нови спортски центар у којем ће тренинзи добити једну нову димензију.

Тренинзи су настављени и у Фитнес центру Fit X, а  тренер и власник Александар Јеличић каже да је поштивање прописаних мјера загарантовано.

– Цијели простор смо претходно дезинфиковали, поштоваћемо физичку удаљеност како је прописано, а и увели смо измјене што се тиче коришћења реквизита, то јест, највише двије особе могу да раде са истим реквизитом – рекао је Јеличић.

Тренинзи за први тим Рукометног клуба „Дервента“ за сада неће почињати, с обзиром да је такмичење за ову сезону у овој лиги завршено. Како су раније навели из клуба, тренираће се једно са подмлатком, а слична ситуација је и са Одбојкашким клубом.

Мјере које је препоручио Институт за јавно здравство РС

  • Запослени треба свакодневно прије доласка на посао

да мјере температуру;

  • Обавезна је дезинфекција руку на улазу за све особе које улазе у објекат, такође на улазу/излазу у тоалет;
  • Ограничити број особа које истовремено бораве на тренингу тако да на 10 m2може да буде једна особа;
  • Препоручује се долазак у опреми за тренинг, осим патика које се обувају на за то предвиђеном мјесту, а друга обућа ставља у кесу. Не користити свлачионице и тушеве;
  • Спортисти/корисници су обавезни да носе маску кад год је то могуће, а да им не отежава дисање приликом вјежбања;
  • Лопте, други реквизи и остала опрема за тренинге/спортско-рекреативне активности се дезинфикују између тренинга;
  • Све унутрашње просторије потребно је учестало прозрачивати. Коришћење клима уређаја и гријање у затвореним просторијама се не препоручује.

Related posts

„НЕКТАР ФУТСАЛ 2018“ НАПУНИО ДВОРАНУ

admin

Цицибанке одбраниле треће мјесто

admin

Лазаревић остаје за кормилом „Текстилца“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!