Спорт

Спортски подвизи служе
на понос Дервенти

Многобројна публика вечерас је имала прилику да, осим финала турнира „Дервента Нектар футсал“, по 24. пут свједочи и проглашењу најбољих спортиста Дервенте за 2023. годину чији спортски подвизи служе на понос Дервенти.

Анастасија Павловић и Огњен Благојевић крунисали су своје успјехе титулама најбољих спортиста, a пехаре за најперспективније спортисте подигле су атлетичарка Теодора Милојевић и одбојкашица Јелена Попадић, док је титулом најбољег спортског колектива окруњен Клуб малог фудбала „Дервента“. Осим захвалности организаторима избора Дервентском листу и граду Дервента, добитници признања истакли су да ће иж ове награде значити вјетар у леђа у наредним изазовима.

Замјеник градоначелника Дервенте Синиша Јефтић који је уручио награде, честитао је свима који су понијели ласкаве титуле најбољих у дервентском спорту.

– На Дервенћанима је да препознају најбоље од најбољих, а циљ Градске управе је свакако да подржи све манифестације које су незаобилазне у календару дешавања, као и да из године у годину унапређује инфраструктуру која је потребна и коју Дервента заслужује за одржавање тих манифестација. Ту је свакако Спортски центар, стадион ФК „Текстилац“, као и други спортски терени у које настојимо да улажемо – рекао је Јефтић додавши да град за подршку спорту годишње издваја 500.000 марака.

– Наша тенденција је да обезбиједимо услове како би сва удружења и клубови који окупљају младе људе могли лакше да остваре своје циљеве – додао је Јефтић.

Јавно предузеће „Дервентски лист и Радио Дервента“ готово двије и по деценије организује избор најбољих спортиста, а директор овог предузећа Чедо Вујичић нагласио је да ниједне године избор није био неизвјесан као овогодишњи у чак три категорије. 

– То је прилично незахвалан посао, јер наравно сви желе да буду први, најбољи и добију награду и признање за свој рад. Наравно, само један може да буде најбољи и први, и у том смислу је овај посао врло тежак. Треба да изразимо захвалност члановима жирија који су ставили свој углед и знање на располагање Дервентском листу и помогли да изаберемо најбоље, јер су њихови гласови пресудили. Свакако, убијеђен сам да су, као и сваке године, најбољи добили признања – казао је Вујичић додавши да ће Дервентски лист и даље пажљиво и брижљиво наставити да биљежи све домете дервентских спортиста и догодине опет бирати најбоље спортисте.

Related posts

Стартује празник малог фудбала

Derventski List

„ТЕКСТИЛАЦ“ СПРЕМАН ЗА НАСТАВАК СЕЗОНЕ

admin

У Рукометни клуб стигла појачања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još