Друштво

Срцем пуним поноса
служиће грађанима и Српској

Сан да обуче полицијску униформу и ступи на дужност заштите становника и територије Републике Српске, Дервенћанка Бојана Ђукић досањала је као један од најбољих кадета 23. класе Полицијске академије Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Ова млада Дервенћанка нашла се међу 284 кадета Јединице за полицијску обуку и шест кадета 9. класе припадника Специјалне антитерористичке јединице, који су успјешно завршили обуку и које је МУП Српске промовисао протекле седмице у Центру за обуку у Залужанима. Послије полагања заклетве, кадетима су уручена увјерења о завршетку полицијске обуке и стручног оспособљавања, као и рјешење о распореду у службу.

Ђукићевој ће радно мјесто бити у Полицијској станици у Дервенти, гдје се нада, како је истакла, да ће имати прилику да се усавршава и напредује.

– Полицијску академију сам уписала првенствено како бих служила Републици Српској и њеним грађанима. Велика је част обезбиједити грађанима безбједност у времену када владају бројни изазови и служити земљи у којој смо рођени и у којој живимо. Такође, бити проглашен једним од најбољих кадета је огромно задовољство и круна упорности и труда – казала је Ђукићева присјећајући се пута који је прешла до стицања звања.

– Када су ме позвали и саопштили да сам примљена на обуку, без имало двоумљења сам напустила Њемачку, гдје сам тада боравила, и то како бих остварила свој сан. Обука је трајала осам мјесеци и то на највишем нивоу реда, рада и дисциплине. Шест мјесеци смо провели у својим полицијским станицама обављајући приправнички рад и стичући знања и вјештине, која ће нам бити потрена током обављања дужности – казала је ова млада припадница МУП-а.

Према ријечима Ђукићеве, успјех који је остварила током академије не би био потпун без безусловне подршке родитеља и брата, који је такође припадник МУП-а Српске.

„Полицијада“

Бојана Ђукић, осим што је понијела титулу једне од најбољих кадеткиња у својој класи, успјешна је била и на активностима које су пратиле обуку. На „Полицијади“ која је пратила обиљежавање Дана полиције и 30 година МУП-а Српске у априлу протекле године међу 720 припадника МУП-а, Ђукићева је у дисциплини заузела треће мјесто.

Related posts

Традицију и обичаје преносе на своје четири дјевојчице

admin

УСКОРО БОЉА СТРУЈА ЗА КОСТУР

admin

Пакетима помоћи обрадовали 13 породица

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još