Спорт

Станојевићева дијелила правду
на Свјетском теквондо првенству

Чланица дервентског Теквондо клуба и интернационални судија Маја Станојевић била је једна од двоје судија из БиХ који су дијелили правду на Свјетском теквондо првенству за кадете одржаном крајем августа у Сарајеву.

Станојевићева није крила задовољство због повјерене улоге на такмичењу који је окупило хиљаду спортиста из 76 земаља.

– Велика је част судити на Свјетском првенству, али исто тако је и огромна одговорност. Не постоји борба која је мање битна од друге, јер такмичарима свако пређено коло носи више бодова у укупном пласману и води их ближе њиховом циљу. У том случају, грешке су недопустиве, а и ако се десе, одговорни буду суспендовани за остатак првенства – казала је Станојевићева која је на овом такмичењу имала прилику да упозна колеге са импресивном каријером.

– Осим цјелодневних суђења током четири дана, имала сам част да упознам колеге који су судили олимпијаде, предсједника Свјетске теквондо федерације и да на званичном отворењу уз колегу из Бразила представљам судијску екипу на полагању спортске етичке заклетве – додала је Станојевићева коју до краја године очекује дијељење правде на још неколико турнира у БиХ и иностранству.

Related posts

Кошаркаши се
вратили на паркет

Derventski List

РАДОВАНОВИЋЕВА И МИЛИНКОВИЋ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ У 2019. ГОДИНИ

admin

Улице Дервенте и овог
19. априла полигон за трку

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još