Спорт

Станојевићева дијелила правду
на Свјетском теквондо првенству

Чланица дервентског Теквондо клуба и интернационални судија Маја Станојевић била је једна од двоје судија из БиХ који су дијелили правду на Свјетском теквондо првенству за кадете одржаном крајем августа у Сарајеву.

Станојевићева није крила задовољство због повјерене улоге на такмичењу који је окупило хиљаду спортиста из 76 земаља.

– Велика је част судити на Свјетском првенству, али исто тако је и огромна одговорност. Не постоји борба која је мање битна од друге, јер такмичарима свако пређено коло носи више бодова у укупном пласману и води их ближе њиховом циљу. У том случају, грешке су недопустиве, а и ако се десе, одговорни буду суспендовани за остатак првенства – казала је Станојевићева која је на овом такмичењу имала прилику да упозна колеге са импресивном каријером.

– Осим цјелодневних суђења током четири дана, имала сам част да упознам колеге који су судили олимпијаде, предсједника Свјетске теквондо федерације и да на званичном отворењу уз колегу из Бразила представљам судијску екипу на полагању спортске етичке заклетве – додала је Станојевићева коју до краја године очекује дијељење правде на још неколико турнира у БиХ и иностранству.

Related posts

Сједница Скупштине
„Текстилца“ одгођена за уторак

Derventski List

Одбојкашице заслужиле
пету узастопну побједу

Derventski List

ВЕТЕРАНИ „ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ“ ЗА ЈУБИЛЕЈ „ТЕКСТИЛЦА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još