ДруштвоИЗДВОЈЕНО

СТРУЧНА ШКОЛА ОТВОРИЛА ВРАТА ЗА НОВЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ

У Стручној и техничкој школи данас је организован Дан отворених врата за ученике деветог разреда основних школа са подручја општине, гдје су им представљене све струке и занимања у овој школи.

Овакав вид представљања струка у овој школи практикују већ шесту годину заредом, а директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић истакла је да на овај начин настоје да будућим средњошколцима олакшају избор жељеног занимања.

– Ми настојимо да им помогнемо, тачније, да им дамо својеврсно усмјерење у њиховим жељама. На васпитно – образован, али и забаван начин данас смо показали ученицима капацитете којима школа располаже. Сматрам да смо овим гестом поново потврдили да је Стручна и техничка школа отворена за сарадњу, како са другим школама, тако и са ђацима и њиховим родитељима – казала је Јовићева.

У овој школској години планиран је упис пет одјељења у Сручној школи и то у струци пољопривреда и прерада хране једно одјељење пољопривредних техничара од 24 ученика, у струци економија, право и трговина, такође, једно одјељење пословно правних техничара од 20 ученика. Планиран је и упис једног одјељења у струци угоститељство и туризам и то кухара од 22 ученика, док ће у струци машинство и обрада метала бити понуђена два одјељења, четворогодишње техничар ЦНЦ технологија са 24 ученика и трогодишње комбиновано одјељење заваривач и обрађивач метала резањем од 20 ученика.

Related posts

„БАМБИЈУ“ ДОНИРАН БЕСКОНТАКТНИ ТОПЛОМЈЕР

admin

Изабрани најљепши ћирилични рукописи

admin

Награђене „Игре из Дервенте“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još