Друштво

ТИТУЛА УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ ДОМАЋИ ЗАДАТАК ЗА БУДУЋНОСТ

Бити проглашен учеником генерације велика је част и та титула свакако носи одређену тежину и озбиљан је домаћи задатак за будућност, јер сматрам да треба да она треба да се оправда.

Рекла је то Анђела Турудић, ученик генерације ОШ „Тодор Докић“ из Календероваца, те објаснила да се многих ствари одрекла у жељи да буде најбоља, да је било потребно много труда и залагања, али да је ипак задовољна и да не жали ни за чим, јер се исплатило.

Ова вриједна, талентована и свестрана ученица има велике планове за будућност, а свјесна је какав задатак је себи задала, те одлучно крчи свој пут ка успјеху.

  • Заиста сам много времена посветила школи. Математика и физика су биле мој фокус, јер то је оно што волим, а свјесна позива који сам одабрала, знам да ће ме бројке пратити кроз живот – казала је Анђела додавши да сматра да ће је општи смјер гимназије најбоље припремити за Машински факултет и каријеру у ауто-индустрији.

Наклоност ка математици наслиједила је од старијих сестара, а љубав према аутомобилима пренио јој је отац, који има своју аутомеханичарску радњу, гдје она проводи већину свог слободног времена.

  • Помажући тати, схватила сам да ме занимају аутомобили и у будућности себе свакако видим у тој бранши – казала је Турудићева уз објашњење да ће себи дати времена да одлучи којим сегментом ће се бавити у ауто-индустрији.

Секције

За ваннаставне активности није налазила много времена, али проналазила је начин да похађа секције које су јој биле забавне.

  • Наставници су тврдили да сам талентована за сликање те сам послала свој рад на конкурс „Пази мине“, освојила сам четврто мјесто и заиста сам била задовољна пласманом. Била сам члан хора и историјске секције, тренирала сам кошарку и бацање кугле. Али, неко сам ко заиста воли да учи те сам највеће задовољство пак проналазила у додатним часовима из математике и физике – казала је Турудићева која је била учесник многих такмичења из ових предмета.

Related posts

Парк Геронтолошког центра краси 70 садница

Derventski List

Зимска опрема од сутра није обавезна

admin

ЛОВЦИ ПРЕБРОЈАЛИ ДИВЉАЧ И ДРУЖИЛИ СЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još