Друштво

УДРУЖЕЊУ РОМА ПОДРШКА ЗА КУПОВИНУ УЏБЕНИКА

Начелник општине Милорад Симић уручио је данас новчану помоћ у вриједности од 3.400 марака Удружењу Рома Дервента за куповину уџбеника ученицима основних и средњих школа.
У школској 2020/21. години, према списку које је доставило Удружење Рома, 31 ученик основних школа и три ученика средњих школа требају уџбенике, а представница Удружења Нихада Ћућић истакла је захвалност за указану помоћ коју општинска управа обезбијеђује за ову националну мањину већ дуги низ година.
– Овом приликом желим да се захвалим начелнику општине Милораду Симићу и његовим сарадницима који нам увијек изађу у сусрет и то већ већ 11 година колико сарађујемо. Ова помоћ за 34 ученика ромске популације коју нам општина обезбиједи сваке године нам много значи. Поред ове помоћи, општина нас средствима помогне у организицији обиљежавања Ђурђевдана, традиционалног окупљања Рома, а нисмо заборављени ни за вријеме новогодишњих празника, када нашој дјеци буду уручени пакетићи- рекла је Ћућићева.

Related posts

Дијелови града и сутра без струје

Derventski List

КУЗМАНОВИЋЕВА НА ТАКМИЧЕЊУ РС ИЗ ФИЗИКЕ

admin

„Стевића млин“
одолијева зубу времена

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još