Друштво

Уз дипломе крећу новим животним стазама

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ данас је свечаном додјелом диплома испратио генерацију од 90 матураната, а њих 11 заслужило је дипломе „Вук Стефановић Караџић“, а док је троје остварило запажене резултате на такмичењима.

Свечано уручење диплома матурантима први пут је уприличено у Центру за културу, а директорица школе Гордана Асентић истакла је да један овакав свечан чин и заслужује пригодну свечаност којој су присуствовали и матуранти и родитељи.

– Завршетком средње школе и добијањем допломе дјеца постају зрели људи и крећу у мови живот. Неки од њих ће на посао, већина ће наставити школовање, али средњошколска диплома је ипак улазница за живот.Увјерени смо да ће ова генерација бити генерација научника, професора, љекара… – рекла је Асентићева додавши да су додјелом диплома затворене посљедње странице средњошколског образовања дојучерашњих матураната.

Ученица генерације за четворогодишња занимања је Сузана Тешендић, док је у трогодишњим занимањима том титулом крунисан Дејан Аџић. Ова генерација матураната изњедрила је и 11 ђака који су током средњег образовања заслужили све петице и тако постали власници дипломе „Вук Караџић“. Титулом „вуковца“ окитили су се гимназијалци Адријан Ђурђевић, Маријана Зарић, Жељана Биљановић, Сузана Тешендић, Николина Чолић и Наталија Малешевић, као и техничари информационих технологија Игор Лукић, Марко Лазић, Свјетлана Тодорић, Марија Попара и Жељка Балабан. Њима су уручени симболични поклони, а троје од њих остварило је и запажене резултате на регионалном такмичењу.

Да је додјела диплома посебан тренутак у њиховим животима потврдиле су Рада Кнежевић и Катарина Ћелић.

– Школовала сам се за техничара мехатронике и осјећам се поносном и срећном јер сам средњу школу завршила одличним успјехом. Вјероватно нећу наставити образовање на факултету, тако да сада планирам да се запослим – рекла је Кнежевићева, док је Ћелићева знање брусила у гимназији.

– Веома сам узбуђена и срећна јер сам завршила средњу школу. Уложила сам много труда и драго ми је  што сам успјела да испуним своје изазове -каже Ћелићева пред којом је завршетак средње музичке школе.

– Једну годину ћу паузирати док не завршим музичку, а послије тога желим да наставим школовање на Академији умјетности – додала је она.

Related posts

Животне стазе заједно кроте пуних 60 година

admin

Ускоро реновирање школских тоалета

admin

Ускоро почиње школа пливања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još