Спорт

УЗ МОТИВАЦИЈУ НЕМА ПРЕПРЕКЕ ЗА ТРЕНИРАЊЕ

Иако је рад спортским колективима, фитнес центрима и теретанама забрањен како би се избјегло ширење корона вируса, тренери и спортисти захваљујући интернету и друштвеним мрежама настоје да одржавају контакте и форму.

Тренери савјетују оне који већ редовно тренирају у вези самосталних кућних тренинга и исхране, али и мотивишу оне који нису стекли навику тренирања да почну да стичу форму и да је одржавају.

Тренутна ситуација има велики утицај на играче Кошаркашког клуба „Дервента“, који се према ријечима једног од тренера Николе Нединића прилагођавају тренинзима код куће уз инструкције тренера.

– Због ове ситуације, покушавамо да одржимо форму колико је то могуће. Већином се тренира код куће, али неко оде и на трчање или вози бицикл. Са члановима смо у свакодневном контакту. Јовица Бардак тренира пионире и мини – баскет, док ја водим селекције сениора, јуниора и кадета, те смо донекле тако и подијељени за комуникацију с њима. Путем друштвених мрежа играчима шаљемо снимке тренинга или им напишемо инструкције шта да раде у току седмице – рекао је Нединић похваливши чланове клуба који су прихватили нови начин тренирања и брзо се прилагодили ситуацији.

За разлику од Кошаркашког клуба у Теквондо клубу „Дервента“ кажу да за сада немају тренинге са својим члановима.

– Све спортске активности и тренинге смо отказали по добијању наредбе Владе РС и Министарства породице, омладине и спорта. Активности које би укључивале тренинге на неки други начин нисмо организовали усљед недостатка услова за њихово обављање – казао је тренера Горан Теофиловић.

Персонални тренер Зорана Макивић настоји да одржава тренинге на даљину.

– Моја дужност персоналног тренера јесте да изаберем вјежбе у складу са клијентовом могућностима, обим и интензитет вјежбања, као и посвећивање пажње техникама извођења и њиховим варијацијама. Све је то много теже на даљину. Ипак, у ситуацији која је задесила цијели свијет, када нам је ограничен простор за тренирање и кретање, трудим се да свакодневно на друштвеним мрежама подсјећам људе да могу бити активни у своја четири зида или у природи гдје су довољно изоловани од других људи и могућих заражених мјеста. Са својим чланицама сам редовно у контакту, шаљем им тренинге и савјете о исхрани, али и онима који се јаве да питају за савјет, радо одговарам и помажем – каже Макивићева која знање за интернационалног фитнес инструктора стиче на академији Flexyfit Sports у Грацу.

Она додаје да је важно напоменути да било који вид физичке активности подстиче хормон среће и нормалну функцију органа, те је од велике важности у овим ситуацијама да се сви колективно освијестимо и почнемо водити рачуна о свом здрављу.

Related posts

УРУЧЕНЕ ЛОПТЕ ЗА ОСАМ ОДБОЈКАШКИХ КЛУБОВА ИЗ РЕГИЈЕ

admin

Прњаворчани подигли
побједнички пехар

Derventski List

КАРАТИСТИ КУЋИ ДОНИЈЕЛИ ПРЕГРШТ МЕДАЉА И ПЕХАР

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još