ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Уз осмијехе и у свечаним издањима ка новим изазовима

Свечана одијела и осмијеси на лицима 99 матураната Основне школе „Никола Тесла“ украсили су вечерас град, а ова генерација дервентских матураната прославу матурске вечери започела је дефилеом улицама уз аплаузе великог броја окупљених грађана.

Укупно пет одјељења ученика закорачило је у сљедећу етапу школовања, а како су истакле ученица генерације ове школе Маја Поповић и ученица генерације Музичке школе Дора Сибинчић, цијели период који остављају иза себе остаће им у лијепом сјећању.
– Лијепе успомене, пријатељства, наравно, и наставници, као и излети остаће нам у лијепом сјећању. Заиста нам је драго и супер се осјећамо, јер можемо да прославимо матуру – казале су ученице.
Директор ОШ „Никола Тесла“ Љубиша Ђурић казао је да послије двије године које је обиљежио изостанак матура, ова школа поново представљс генерацију матураната.
– Ради се о веома успјешној генерацији, ученицима који су на многим такмичењима и на нивоу града, регије и републике  освајали престижне награде. Ја им желим сву срећу у будућем школовању и животу, а наравно поред ученика којима честитам матурско вече, желим да нагласим труд и њихових разредника, предметних наставника и родитеља који су сви заједно радили на томе да их изведу на прави пут у протеклих девет година – рекао је Ђурић.
Матурско вече вечерас обиљежавају четири одјељења централне школе, њих 90, и једно одјељење подручне школе из Сочанице које броји девет матураната.

Related posts

Завршна свечаност пројекта
„Растимо уз плес“ сутра

Derventski List

Видовданско вече сутра

admin

За Слободана прикупљено више од 10.000 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još