ИЗДВОЈЕНОНовости

УЗ ТРУБАЧЕ И ПЈЕСМУ ОПРОСТИЛИ СЕ ОД ШКОЛЕ

Ученици завршних разреда средњих школа, уз музику, пјесму и игру, цјелодневном прославом, данас су обиљежили посљедњи дан школе.
Ове године средњошколско образовање завршило је укупно 267 ученика, односно, 140 ученика Стручне и техничке школе и 127 ученика Средњошколског центра „Михајло Пупин“.
Након дефилеа улицама града којег су, у аутомобилима праћеним полицијом, чинили распјевани матуранти, услиједило је дружење у школском дворишту. По традицији, сваки разред носио је другачије мајице на којима су исписане занимљиве поруке, попут „јави разредној да касним“, „а сад почиње живот“, „још се нисмо договорили“ и слично.
Одушевљење поводом завршетка средње школе, као и сви матуранти, није крила ни ученица СШЦ „Михајло Пупин“ Владана Субић, казавши да јој је овај дан веома посебан, јер тада су сви другови из школских клупа још једанпут заједно и на окупу.
– Трудили смо се да направимо што више фотографија, које ће нам касније бити драге успомене на школовање. Само једном у животу се доживи и прослави посљедњи дан школе, тако да сам увјерена да ће свима остати у лијепом сјећању. На нашим мајицама пише „фајронт“, али на прикривен начин, тачније, математичким симболима, а не словима. Између осталог, тако само изразили и љубав према математици коју нам је предавала разредница професорица Данка Тодоровић – истакла је Субићева.
Задовољство је изразила и Милица Карановић, такође, ученица СШЦ „Михајло Пупин“, истичући да је данашњи дан непоновљив, па због тога и има посебну драж.
– Овај дан није само завршетак, већ представља и почетак нечег новог у животу. Сада почиње наше одрастање, када иза нас остају дјечије бриге, а полако улазимо у свијет одраслих. Увјерена сам да је ово најљепши дан у животу сваког средњошколца, тако да лијепих успомена неће недостајати – казала је Карановићева.

Related posts

УВОДИ СЕ ЗАБРАНА КРЕТАЊА ЗА ВАСКРШЊЕ ПРАЗНИКЕ

admin

Патријарх српски Порфирије посјећивао Дервенту (Фото)

admin

Укринa не
пријети изливањем

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još