Друштво

Успјешно савладава билијарске
технике и ниже петице

Најмлађи члан Билијар клуба „Грал“ Владимир Сибинчић са 13 година постао је јуниорски првак БиХ у билијару, а осим спорта који му итекако „иде од руке“, у клупама Основне школе „19. април“ доказао се као „вуковац“, а петице је наставио да ниже и у средњој школи.

Петнаестогодишњи Сибинчић члан је Билијар клуба „Грал“ од 2019. године, а од тада је своје знање из овог спорта укрштао са вршњацима на бројним такмичењима у БиХ и Србији.

– Мој највећи успјех је првог мјеста на јуниорском првенству БиХ у 2021. години. Ове године сам на истом такмичењу освојио треће мјесто. Био сам и „вуковац“ у основној школи, а одличан сам и ученик информационих технологија – каже Сибинчић којем није проблем да дневно одвоји два – три сата за тренирање билијара.

– Стижем све. Волим да пратим друге спортове, али само играм билијар. Као мали увијек сам волио гледати снукер. Са четири године тата ме је довео да пробам играти билијар и тако сам кренуо. Све више сам тренирао и почео да се такмичим. Тренутно сам једини јуниор у клубу  – додаје Сибинчић.

Потпредсједник Билијар клуба „Грал“ Петар Докић каже да је Сибинчић веома талентован за овај спорт.

– Владимир је једно дивно, вриједно дијете. Отац га је раније водио на турнире и тако је заволио билијар, а у на првенству БиХ у конкуренцији играча до 17 година, он је са 13 година освојио прво мјесто – испричао је Докић додајући да је пред младим Сибинчићем свијетла билијар каријера, с обзиром да успјешно усклађује школске обавезе са овим спортом.

Предрасуде

Билијар је, како каже Докић, за разлику од предрасуда које га прате, озбиљан спорт.

– Билијар је прилично компликована игра, ту велику улогу игра прецизност, али и способност комбинаторике. У БиХ има око 30 билијар клубова и влада велико интересовање за такмичење. Клубови су распоређени у више дивизија, којих сада има десет, а дервентски клуб припада добојској –  додао је Докић.

Related posts

У Републици Српској
сутра нерадни дан

Derventski List

Регресирани дизел одобрен
за још 39 пољопривредника

Derventski List

Будуће средњошколце очекују већ позната занимања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još