Друштво

Успјешну годину употпунило
12 пројеката и микро – бизнис

Захваљујући подршци Омладинске банке у Дервенти је у овој години успјешно покренуто 12 пројеката младих и микро бизнис, а носиоци позитивних идеја данас су са представницима фондације „Мозаик“ сумирали годину.

Омладинска банка у Дервенти успјешно дјелује већ двије године, а да данас је потписивањем анекса меморандума о по сарадњи између Градске управе и „Мозаика“ обезбијеђа подршка за микро – бизнисе за додатних 3.000 марака.

Координатор програма Омладинске банке Хелена Креча истакла је партнерством града Дервента и Омладинске банке која дјелује у оквирима фондације „Мозаик“.

– Омладинска банка у Дервенти ове године је подржала 12 пројеката, што је за седам више него годину раније. Реализован је и један микро – бизнис под називом „Код архитект“ Стефана Куцурског, а поред тога додатним грантом смо подржали органску производњу чаја Драгане Дувњак – рекла је Креча додавши да је пројекте Омладинске банке подржало дупло више донатора, а ангажован је и већи број волонтера.

Осим подршке реализацији пројеката, Омладинска банка попуњава и своје редове, па је расписан трећи позив за нове чланове одбора.

– Надамо се да ће и наредна година бити прилика да реализујемо још идеја и уљепшамо наш град – рекла је члан одбора Андреа Милановић.

Захваљујући подршци Омладинске банке у току 2023. године СКУД „Дервента“ успјешно је реализовао три пројекта.

– Уређење сале за пробе, израда опанака и набавка нових комада ношње су јако важни за све наше чланове и у плодовима рада Омладинске банке и наших волонтера уживаће сви чланови – казала је чланица СКУД-а Милица Никић, а Стефану Куцурском, аутору микро – бизниса много значи подршка.

– Све иде и боље него што сам замислио, а првобитна идеја је била да радим за друге клијенте и да развијам своју апликацију коју се надам да ћу пласирати сљедеће године – рекао је Куцурски.

Замјеник градоначелника Синиша Јефтић истакао је задовољство досадашњом сарадњом са фондацијом „Мозаик“.

– Омладинска банка јепримјер позитивне праксе за добробит младих, а локална заједница наставиће да подстиче активизам – рекао је Јефтић.

Омладинска банка Дервента у 2024. годину обезбиједиће средства за сваки пројекат у износу од 1.800 КМ, док ће ауторима микро – бизниса поред основних 2.000 КМ послије шест мјесеци пословања бити доступно још 3.000 КМ.

Related posts

ПОМОЋ НИЈЕ ЗАКАЗАЛА НИ ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ

admin

Прикупљен отпад са обала Укрине

admin

Борбу са поремећајем
преточила у књигу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još