ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

УТВРЂЕНО КО ЈЕ ОСЛОБОЂЕН ПЛАЋАЊА ПУТАРИНЕ У РС

Возила у власништву лица са инвалидитетом, она која превозе обољеле од ријетких болести, тер возила  Републичке управе цивилне заштите ослобођена су плаћања путарине на ауто-путевима и брзим путевима у Српској, потврђено је Срни у Влади Републике Српске.

Одлуку о ослобађању од плаћања путарине донио је у сриједу Надзорни одбор предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ чиме су Управа и Надзорни одбор овог јавног предузећа реализовали обавезе које су им дате закључком Владе од 12. августа 2018. године.

Надзорни одбор „Аутопутева“ усвојио је Правилник о поступку и начину остваривања права на ослобађање плаћања путарине којим су обухваћене поменуте три категорије.

Влада је обавезала Управу и Надзорни одбор „Аутопутева“ да ослободе од плаћања путарине возила у власништву лица са инвалидитетом са 80 одсто и више тјелесног оштећења и лица код којих је утврђено тјелесно оштећење које има за посљедицу неспособност доњих екстремитета од најмање 60 одсто.

Закључком Владе повластице су предвиђене и за удружења и савезе организација лица са инвалидитетом, који имају статус удружења од јавног интереса у Српској, возила којим се превозе обољели од ријетких болести у сврху лијечења и возила Републичке управе цивилне заштите.

http://www.nezavisne.com

Related posts

Вода са два изворишта није исправна за пиће

admin

Почела исплата пољопривредних подстицаја

admin

ЂАЦИ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!