ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

УТВРЂЕНО КО ЈЕ ОСЛОБОЂЕН ПЛАЋАЊА ПУТАРИНЕ У РС

Возила у власништву лица са инвалидитетом, она која превозе обољеле од ријетких болести, тер возила  Републичке управе цивилне заштите ослобођена су плаћања путарине на ауто-путевима и брзим путевима у Српској, потврђено је Срни у Влади Републике Српске.

Одлуку о ослобађању од плаћања путарине донио је у сриједу Надзорни одбор предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ чиме су Управа и Надзорни одбор овог јавног предузећа реализовали обавезе које су им дате закључком Владе од 12. августа 2018. године.

Надзорни одбор „Аутопутева“ усвојио је Правилник о поступку и начину остваривања права на ослобађање плаћања путарине којим су обухваћене поменуте три категорије.

Влада је обавезала Управу и Надзорни одбор „Аутопутева“ да ослободе од плаћања путарине возила у власништву лица са инвалидитетом са 80 одсто и више тјелесног оштећења и лица код којих је утврђено тјелесно оштећење које има за посљедицу неспособност доњих екстремитета од најмање 60 одсто.

Закључком Владе повластице су предвиђене и за удружења и савезе организација лица са инвалидитетом, који имају статус удружења од јавног интереса у Српској, возила којим се превозе обољели од ријетких болести у сврху лијечења и возила Републичке управе цивилне заштите.

http://www.nezavisne.com

Related posts

ЗАХВАЛНИЦА КРУНА ПРЕДАНОГ РАДА И ЕНТУЗИЈАЗМА

admin

ДЕРВЕНТСКИ ЛИСТ ПРВИ ЈЕ ЗАВИРИО У НОВИ ДИО „ТРОЛА“ (ФОТО)

admin

ПРЕЛИМИНАРНА ЛИСТА СТИПЕНДИСТА ИДУЋЕ СЕДМИЦЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još