ДруштвоИЗДВОЈЕНО

У Дому здравља затворена ковид амбуланта

Попуштање мјера заштите од ширења корона вируса, те смањење броја обољелих условило је укидање ковид амбуланте у дервентском Дому  здравља, те враћање ове здравствене установе на првобитну организацију рада.

Потврдио је то директор Дома здравља Мирко Шаран истакавши да је епидемиолошка ситуација у Дервенти много боља, те да то омогућава да се рад у овој установи поново организује као у вријеме прије корона вируса.

– Више нема препреке зашто не бисмо радили са пацијентима као и прије пандемије, јер је ситуација добра, имамо мали број позитивних, али су и то спорадични случајеви. Пацијенти, укључујући и оне који показују симптоме вируса корона, односно сумњају на инфекцију, могу да се обрате свом породичном љекару, а наравно могу да се јаве и у Станицу хитне помоћи – казао је Шаран.

Влада Републике Српске прошле седмице укинула је обавезу ношења заштитних маски, осим у здравственим и установама социјалне заштите, те продужила радно вријеме угоститељским објектима без ограничења броја гостију.

Related posts

„Фрукта трејд“ купио имовину „Униса“ за 27 милиона КМ

admin

ПОВЕЉА НАГРАДА ЗА КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАЊЕ

admin

Република Српска је
слободна и трајна

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još