ДруштвоИЗДВОЈЕНО

У Дому здравља затворена ковид амбуланта

Попуштање мјера заштите од ширења корона вируса, те смањење броја обољелих условило је укидање ковид амбуланте у дервентском Дому  здравља, те враћање ове здравствене установе на првобитну организацију рада.

Потврдио је то директор Дома здравља Мирко Шаран истакавши да је епидемиолошка ситуација у Дервенти много боља, те да то омогућава да се рад у овој установи поново организује као у вријеме прије корона вируса.

– Више нема препреке зашто не бисмо радили са пацијентима као и прије пандемије, јер је ситуација добра, имамо мали број позитивних, али су и то спорадични случајеви. Пацијенти, укључујући и оне који показују симптоме вируса корона, односно сумњају на инфекцију, могу да се обрате свом породичном љекару, а наравно могу да се јаве и у Станицу хитне помоћи – казао је Шаран.

Влада Републике Српске прошле седмице укинула је обавезу ношења заштитних маски, осим у здравственим и установама социјалне заштите, те продужила радно вријеме угоститељским објектима без ограничења броја гостију.

Related posts

admin

„БОСИЉАК“ ФОЛКЛОРОМ УЉЕПШАО ВАСКРС (ФОТО)

admin

СП И ПДП ОБЈАВИЛИ КАНДИДАТСКЕ ЛИСТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još