ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„БОСИЉАК“ ФОЛКЛОРОМ УЉЕПШАО ВАСКРС (ФОТО)

Фолклорне бравуре и традиционалне пјесме одјекивале су вечерас великом салом Центра за културу на васкршњем концерту Културно – умјетничко друштво младих (КУДМ) „Босиљак“.

Аплауза није недостајало за ансамбле, пјевачку групу, инструменталисте и плесаче дервентском фолклорног друштва, али и за њихове госте, чланове СКД „Просвјета“ из Војнића.

  • КУДМ „Босиљак“ сваке године организује васкршњи концерт фолклора, јер, у овим данима радости, желимо да нашим суграђанима подаримо нешто из културног миљеа. Сматрам да ништа није љепше од младости, представљене кроз фолклорни, пјевачки, играчки и свирачки дио програма. Овогодишњи концерт уприличили смо заједно са нашим драгим гостима из Војнића који су својим наступом увеличали овај дан, те су Дервећанима представили традицију коју чувају и његују у свом крају – казала је умјетнички руководилац „Босиљка“ Стана Наградић.

Поред тога, Наградићева је додала су програм посебно уљепшале „Игре са двора“.

  • Дјевојке су одиграле ове игре што смо намјерно уврстили у репертоар, како би људи видјели и схватили да се фолклор не заснива само на класичној игри, већ да садржи много тога што младом човјеку може квалитетно испунити слободно вријеме и душу и помоћи да очува свој идентитет. Када у друштву влада једна дивна и позитивна атмосфера, ништа није тешко. Млади људи воле да буду поштовани и уважени и ако се тако и понашамо према њима, онда је заиста лако радити и све организовати – истакла је Наградићева.

Планови

Стана Наградић је додала да припремају и двије нове кореографије и то „Игре из источне Посавине“ и „Игре са Кордуна“, које би публика ускоро требало да види.

Related posts

ВЛАДИКА ФОТИЈЕ УВЕЛИЧАО КРСНУ СЛАВУ МОНАХА У БИШЊИ

admin

Помоћ да се кућа оспособи стиже од општине и суграђана

admin

Градоначелника посјетили
чланови словеначког тима ЕУФОР-а

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još