Друштво

У Дому здравља почело коришћење електронских картица

У дервентском Дому здравља, набавком одговарајућих читача, могуће је коришћење електронских здравствених картица, потврдио је директор ове здравствене установе Мирко Шаран.

Он је казао да је систем очитавања картица које замјењују досадашње здравствене књижице стављен у функцију.

– Грађани који посједују електронске картице могу да из донесу када долазе у Дом здравља, јер што се нас тиче, нема никаквих препрека за њихово коришћење – казао је Шаран.

Електронска здравствена картица садржи име и презиме осигураника,  датум рођења, идентификациони број осигураника, као  и број картице.

Електронска картица служи да се провјери  статус осигурања осигураника, односно да ли је уплаћен допринос за здравствено осигурање, а са њеном употребом, престаје и потреба овјеравања здравствених књижица.

Осигураници своје картице могу да преузму у филијали Фонда здравственог осигурања у Дервенти, а фонд није предвидио рокове за њихово преузимање.

– Ниједно право неће бити ускраћено уколико осигураници још нису преузели своју електронску картицу – навели су из фонда.

Related posts

Помоћ и подршка
грађанима главне водиље

Derventski List

ЗНАЊЕМ У ДРУШТВО НАЈБОЉИХ У РС

admin

Видовданско вече духовношћу обасјало град

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još