Култура

У САД-у пронашла епицентар стварања и усавршавања

Млада Дервенћанка Сара Богдан, која већ годинама својим умјетничким експресијама освјежава дервентску културну сцену, епицентар стварања пренијела је у САД, гдје тренутно похађа ликовну академију.

Богданова је послије матурирања у Дервенти школовање наставила у Хартфорду, престоници Конектиката, а на свјетло дана већ је изнијела скулптуру која је настала у оквиру студија.

– Назив дјела је „Издаја, осјећај рањене животиње. Тренутак када је маска почела да плаче.“. Кроз пројекат сам пренијела, и на сликовит начин, представила своје најдубље емоције и отворила душу свима онима који буду у прилици да виде ово дјело – објаснила је Богданова додавши да су сви сегменти који употпуњују скулптуру сирови приказ емоција и рађени су ручно.

– Сви елементи који су приказани у склопу дјела су ручно рађени, укључујући руже, рогове, маску, шминку на тијелу, као и хаљину. Како бих приказала оно што сам имала на уму за овај пројекат, инспирацију сам црпила из величанствености животиња са роговима и коња, које имају симбол снаге, а рогови су неко моје оружје за борбу, оно што ме чини другачијом – објаснила је ова млада умјетница.

Она је додала и да приказ ране од метка у предјелу срца симболизује ниво нанесеног бола од стране људи који су имали важну улогу у неком периоду њеног живота.

– Кључна мисао дјела јесте да је носилац дјела, немилосрдно упуцан у најосјетљивији дио као да је животиња, али да и даље стоји, дише и крвари – казала је Богданова која је ријешена да, уз подршку њој драгих људи, оствари свој сан.

Ова млада умјетница се захвалила свима који су јој дали вјетар у леђа и својом помоћи омогућили да школовање настави у САД-у.

Дјела

Радови Саре Богдан били су заступљени на ликовним колонијама, те конкурсима, као и хуманитарним акцијама, а свој допринос ова млада Дервенћанка је дала и у оквиру манифестације „Љетна арт сцена“.

Related posts

СУТРА БЕСПЛАТАН УПИС У БИБЛИОТЕКУ

admin

„ЉЕТНА АРТ СЦЕНА“ СПУСТИЛА ЗАВЈЕСУ

admin

„НЕМАЊИЋИ“ У ДЕРВЕНТИ ДО КРАЈА МЈЕСЕЦА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još