Култура

У Школи глуме „крчкају“ се нове представе

Полазници Школе глуме која дјелује под окриљем Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ вриједно припремају представе којим ће се ускоро представити суграђанима.

Школа глуме окупља суграђане свих генерација, од млађих и старијих основаца, до средњошколаца и одраслих, који од фебруара брусе своје глумачке таленте, и при томе се сјајно забављају.

Из библиотеке су додали да ће најмлађи полазници пред публику изаћи са премијерним извођењем „Басне из мог дворишта“, док ће нешто старији основци извести комад „Змај, дама и остала банда“.

Средњошколци су се посветили основама позоришне и филмске глуме кроз разне вјежбе и задатке, а упис у ову групу још увијек траје.

Комедију „Претпремијера огледала“, која ће засигурно насмијати и забавити суграђане, ентузијастично припремају најстарији полазници.

– Премијере свих представа очекују се крајем маја или почетком јуна, послије чега су планирана гостовања и конкурси за учешће на фестивалима – поручили су из библиотеке.

 

 

Related posts

ЕВИТИН „ЛЕПТИР СЛИКАР“ СТВОРЕН ДА ТРАЈЕ

admin

Лепеза сликарских дјела изложена пред Дервенћане

admin

Представа „Претпремијера Огледала“ пред публиком 3. новембра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još