ИЗДВОЈЕНОНовости

У ЈУНУ СТИЖЕ 50 ГОСТИЈУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Основци из двије школе из Гњилана са Косова и Метохије, њих 50, у пратњи четири наставника и два возача боравиће од 16. до 23. јуна у Дервенти.

Дјеца ће бити смјештена у породице код својих вршњака, који су се у школама пријавили да желе да угосте другаре, а припреме за њихов долазак су у току.

– И ове године нам долазе дјеца из школа из Шилова и Партеша, а дервентске школе организују смјештај. По 25 ученика требало би да буде смјештено у породице ђака који похађају основне школе „Никола Тесла“ и „19. април“ – казали су у Општинској управи.

У школама истичу да су се дјеца у договору са родитељима код својих разредника пријавила и да су већ распоредили госте који треба да стигну.

Дервента је једна од 18 локалних заједница које ове године учествују у пројекту „Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“, који осму годину заредом организује Одбор за помоћ Србима Космета.

Дјеца са потешкоћама

У Републику Српску стиже 950 дјечака и дјевојчица који ће у породицама домаћина боравити седам дана, а први пут, како је најављено, долазе и дјеца са потешкоћама у развоју.

Related posts

„Весело поврће“ представило глумачке таленте

admin

Цијена папрена, али купаца не мањка

admin

ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još