ИЗДВОЈЕНОКултура

ФОЛКЛОР, ЕТНО ПЈЕСМА И ПОЕЗИЈА У НАСТАВКУ „АРТ СЦЕНЕ“

Вечерашњи наставак „Љетне арт сцене“ испунили су звуци етно пјесама и шаренило народних ношњи, а вече је употпуњено стиховима Душана Васиљева које је казивала Александра Мариловић, а публику је кроз тачке програма повео Саша Мичић.
Окупљене око идеје хуманитарног карактера чланице женске пјевачке групе СКУД-а „Дервента“, заједно са инструменталним ансамблом свог друштва и члановима КУДМ-а „Босиљак“, овој манифестацији дали су традиционалну ноту.
– Драго ми је што су, поготово у вријеме пандемије, организатори пронашли начин како да људима пруже прилику да посјете овакве манифестације, те да допринесу култури нашег града прикупљањем новца за клавир што сматрам да ће бити напредак за наш град- рекла је Катарина Ћелић чланица пјевачке групе СКУД-а „Дервента“, а њена колегиница Маја Орландо која такође пјева и свира у овом ансамблу додала је да сматра да на догађајима оваквог типа људи упознају културу и управо због тога оваквих догађаја никад није превише.
– Људи треба да се упознају са културом нашег народа, али и других и то је могуће кроз оваква дешавања, а ми овако евоцирамо и раније обичаје и традицију шо је дио културе- рекла је Орландова.
Славен Пиркл дугогодишњи члан КУДМ-а „Босиљак“ у име овог друштва изразио је задовољство због учешћа у манифестацији хуманитарног карактера која његује умјетност истакавши да је ово друштво познато порема хуманитарном раду већ од раније.
– Веома нам је драго што смо учесници на једној оваквој манифестацији. „Босиљак“ је познат по хуманитарном раду, нарочито по хуманитарним концертима које смо ми организовали, али и по одзиву на хуманитарне акције. Мислим да је ова манифестација врло позитивна и да је врло добар допринос нашем граду, а посебно јер ће прикупљена средства бити искориштена за куповину клавира који ће користити не само наши умјетници, него и умјетници из других средина – рекао је Пиркл.

Related posts

Пред бирачима 2. октобра око 40 Дервенћана

admin

ЕЛЕКТРИЧНО ГРНЧАРСКО КОЛО ЗА „СУНЦЕ“

admin

Кафићи у затвореном простору и фитнес центри од данас раде

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još