ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ЕЛЕКТРИЧНО ГРНЧАРСКО КОЛО ЗА „СУНЦЕ“

Чланови Ротари клуба из Добоја и добојски академски вајар Драго Хандановић данас су корисницима Удружења „Сунце“ уручили електрично грнчарско коло, како би чланови имали шири спектар дневних активности.

Предсједница Удружења „Сунце“ Татјана Спасојевић истакла је да је донација стигла на иницијативу вајара Драге Хандановића, јер су чланови „Сунца“ прије неколико година прошли потребну обуку за рад на грнчарском колу у Музеју у Добоју.

– Рад са глином за њих се показао као веома добра терапија и Удружење „Сунце“ ће ово коло заиста искористити на најбољи могући начин. Наиме, инсталираћемо га у наш будући нови дневни боравак за особе са умањеним интелектуалним способностима, гдје ћемо рад на грнчарском колу са глином увести као обавезну дневну активност – рекла је Сапсојевићева захваливши се донаторима и начелнику општине Милораду Симићу који, како је истакла, подржава све пројекте и активности удружења.

Предсједник добојског Ротари клуба Ненад Стојаковић казао је да особе са посебним потребама посебно заокупљају њихову пажњу.

– Због тога смо у сарадњи са нашим пријатељима из Њемачке за њих обезбиједили грнчарско коло и одређену количину спортске опреме – рекао је Стојаковић.

Начелник општине Милорад Симић је похвалио рад и ангажман добојског Ротари клуба.

– Удружење „Сунце“ је више од игре и драго ми је када добри људи препознају њихове потребе. Ротари клуб је познат по лијепим стварима и данас у то поново потврдили – истакао је Симић, који је почасни члан Удружења „Сунце“.

Related posts

„Мали шампиони“ окупили 200 младих фудбалера

admin

Осињском храму
удахнут нови живот

Derventski List

Наредба о радном времену
за предстојеће празнике

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još