Друштво

Холанђани у Дервенти започињу
ново животно поглавље

Дервента је већ другу годину заредом обавезна дестинација за Холанђане Џорџа и Али, те њихову једанаестогодишњу ћерку Кристин, а наш град изабрали су и да започну ново животно поглавље.

Наиме, Џорџ је овог септембра одлучио да управо у Дервенти вјери Али са којом је у дугогодишњој вези, а своју љубав планирају да крунишу приликом свог идућег доласка. Град на Укрини су први пут посјетили лани као гости на вјенчању и одушевили се природним љепотама, сусретљивошћу и пријатељским духом домаћина.

– Дервенту смо посјетили прошле године када нас је радни колега и пријатељ позвао на вјенчање. Једноставно речено, били смо одушевљени. Људима, атмосфером, брдима и природом, али и свадбеним весељем. Нисмо навикли на то, јер код нас је церемонија вјенчања сведена на одлазак код матичара и приређивање ручка за присутне – објаснио је овај пар, а Али је признала да је прије доласка била помало сумњичава.

– Ја све истражујем на интернету и када смо добили позив да први пут дођемо у Дервенту, информације које сам пронашла „онлајн“ нису обећавале. Свуда су биле слике рушевина, позиви на опрез због рецидива рата и била сам мало преплашена. Наравно, то све је нестало када смо дошли овдје, остала сам затечена љепотама и видјела да те приче нису имале смисла – објаснила је ова Холанђанка додавши да би вољела да покаже и другим пријатељима како заправо изгледа Дервента, али и остатак земље којим су такође одушевљени.

На Џорџа су посебан утисак оставили људи.

– У поређењу са нашом земљом, овдје су људи много опуштенији. Све које смо упознали су пријатељски настројени, сусретљиви и спремни да помогну, па почев од баналних примјера. Пред крај боравка покварио нам се аутомобил на аутопуту и за два минута већ су други возачи се заустављали и нудили помоћ. У Холандији бисно сигурно барем три часа чекали да стигне помоћ – објаснио је овај Холанђанин додавши да је због свега тога одлучио да управо у Дервенти запроси Али.

– Ову посјету, која нас је одушевила и више од прошлогодишње, одлучио сам да искористим да уприличим вјеридбу. Али и ја смо у вези 12 година, а плод наше љубави је наша ћерка. За вријеме боравка у Дервенти све се поклопило и био је савршен тренутак за вјеридбу – објаснио је Џорџ, а како су истакли већ су почели да праве планове за свадбу.

– Долазимо опет у децембру, имамо план које градове још желимо да посјетимо, од Мостара, Тузле и Сарајева, тако да ћемо ту посјету искористити за обилазак и упознавање земље и народа у свим мјестима БиХ. Свадбу ћемо вјероватно организовати идуће године, такође у Дервенти – објаснили су Џорџ и Али.

Некретнина

Џорџ и Али би вољели и да инвестирају у Дервенту.

– Неколико посљедњих дана нашег боравка у граду посветили смо потрази за некретнинама, јер смо замислили да то буде викендица. Посјећивали бисмо Дервенту када год имамо прилику, а угостили бисмо и друге пријатеље из Холандије – објаснили су они.

Related posts

Од понедјељка обавезна зимска опрема

admin

Дијелови Појезне без струје

Derventski List

Божићном акцијом суграђанима
уљепшавају празнике

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: