Друштво

Холанђани у Дервенти започињу
ново животно поглавље

Дервента је већ другу годину заредом обавезна дестинација за Холанђане Џорџа и Али, те њихову једанаестогодишњу ћерку Кристин, а наш град изабрали су и да започну ново животно поглавље.

Наиме, Џорџ је овог септембра одлучио да управо у Дервенти вјери Али са којом је у дугогодишњој вези, а своју љубав планирају да крунишу приликом свог идућег доласка. Град на Укрини су први пут посјетили лани као гости на вјенчању и одушевили се природним љепотама, сусретљивошћу и пријатељским духом домаћина.

– Дервенту смо посјетили прошле године када нас је радни колега и пријатељ позвао на вјенчање. Једноставно речено, били смо одушевљени. Људима, атмосфером, брдима и природом, али и свадбеним весељем. Нисмо навикли на то, јер код нас је церемонија вјенчања сведена на одлазак код матичара и приређивање ручка за присутне – објаснио је овај пар, а Али је признала да је прије доласка била помало сумњичава.

– Ја све истражујем на интернету и када смо добили позив да први пут дођемо у Дервенту, информације које сам пронашла „онлајн“ нису обећавале. Свуда су биле слике рушевина, позиви на опрез због рецидива рата и била сам мало преплашена. Наравно, то све је нестало када смо дошли овдје, остала сам затечена љепотама и видјела да те приче нису имале смисла – објаснила је ова Холанђанка додавши да би вољела да покаже и другим пријатељима како заправо изгледа Дервента, али и остатак земље којим су такође одушевљени.

На Џорџа су посебан утисак оставили људи.

– У поређењу са нашом земљом, овдје су људи много опуштенији. Све које смо упознали су пријатељски настројени, сусретљиви и спремни да помогну, па почев од баналних примјера. Пред крај боравка покварио нам се аутомобил на аутопуту и за два минута већ су други возачи се заустављали и нудили помоћ. У Холандији бисно сигурно барем три часа чекали да стигне помоћ – објаснио је овај Холанђанин додавши да је због свега тога одлучио да управо у Дервенти запроси Али.

– Ову посјету, која нас је одушевила и више од прошлогодишње, одлучио сам да искористим да уприличим вјеридбу. Али и ја смо у вези 12 година, а плод наше љубави је наша ћерка. За вријеме боравка у Дервенти све се поклопило и био је савршен тренутак за вјеридбу – објаснио је Џорџ, а како су истакли већ су почели да праве планове за свадбу.

– Долазимо опет у децембру, имамо план које градове још желимо да посјетимо, од Мостара, Тузле и Сарајева, тако да ћемо ту посјету искористити за обилазак и упознавање земље и народа у свим мјестима БиХ. Свадбу ћемо вјероватно организовати идуће године, такође у Дервенти – објаснили су Џорџ и Али.

Некретнина

Џорџ и Али би вољели и да инвестирају у Дервенту.

– Неколико посљедњих дана нашег боравка у граду посветили смо потрази за некретнинама, јер смо замислили да то буде викендица. Посјећивали бисмо Дервенту када год имамо прилику, а угостили бисмо и друге пријатеље из Холандије – објаснили су они.

Related posts

Казаљке на часовницима
ноћас иду час унапријед

Derventski List

ВИРУСИ И ПРЕХЛАДА НАПУНИЛИ АМБУЛАНТЕ

admin

Петница вјетар у леђа за
корачање стазама науке

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još