Друштво

Хорским наступима
обрадовали публику

Ученици Музичке школе Основне школе „Никола Тесла“ обрадовали су вечерас хорским изведбама бројну публику показавши шта су све вриједно спремали и радили у току ове школске године.
Програм годишњег концерта Музичке школе од прошле године подијељен је на два дијела, а вечерашњи први дио био је прилика за представљање хорских тачака у изведби четири хора и то припремног разреда, првог, другог и великог хора, који окупља ученике осталих разреда.
Мали пјевачи су побрали аплаузе за пјевачке тачке које су извели у блоковима, а које су током године припремали са професорицама Милијаном Жунић и Надом Толић Вукичевић.

-Ученици музичке школе од четвртог разреда имају предмет „хор“, али пошто и ученици припремног, првог и другог разреда воле да пјевају, па смо формирали хорове, а морам рећи да, иако им нису обавезни, ученици радо долазе на часове – казала је Жунићева, а Толић Вукичевићева је истакла да је у току упис у музичку школу.

-Овом приликом позивамо све малишане другог и трећег разреда основне школе, а који желе да савладају свирање на хармоници, клавиру или гитари, као и пјевање, да нам се јаве у просторијама зграде старе гимназије. Упис ће трајати још ове и сљедеће седмице сваким радним даном од 11 до 13 часова – казала је Толић Вукичевићева.

Узбуђење због наступа није могла да сакрије полазница припремног разреда Ајна Ибришевић.

-Хтјела сам да свирам клавир, то ми је била велика жеља, а уз то волим и да пјевам – казала је Ајна.

Поред родитеља, бака и дека, који су ученике наградили аплаузима, овом дијелу годишњег концерта присуствовало је и руководство ОШ „Никола Тесла“ на челу са директором Љубишом Ђурићем.

Related posts

Прикупљено 70 доза крви

admin

Вакцинација заштитник у
борби против заразних болести

Derventski List

Степеницама лакше до рибарске стазе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još