ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Прикупљено 70 доза крви

Акцији даривања крви данас се одазвало 85 добровољних давалаца, а залихе су допуњене са 70 доза, резултат је то друге овогодишње акције прикупљања драгоцјене течности коју је организовао дервентски Црвени крст.

Жеља да помогну другима окупила је оне који по први пут дарују капљице које живот значе, али и редовне даваоце.

– Крв сам данас даривао 59. пут. Релативно касно сам постао добровољни давалац, у 32. години. За мене је велика ствар што сам уопште у могућности да дам крв, првенствено због година и притиска. Главни мотив ми је да помогнем људима, јер знам да овај хумани начин нема цијену – рекао је Дадо Петровић из Босанских Лужана додавши да препоручује свима да дају крв, јер је то и начин да контролишу своје здравље.

– Трећи пут добровољно дарујем крв и за мене је ово хумани гест. Било би пожељно да се сви који су у могућности одазову оваквим акцијама, јер нечије мало некоме значи пуно – рекао је један од давалаца Александар Богосавац.

Подршку даваоцима и Градској организацији Црвеног крста исказао је замјеник градоначелника Синиша Јефтић.

– Честитам и захваљујем се Градској организацији Црвеног крста и свим добровољним даваоцима крви на овом хуманом чину. Дервентски Црвени крст је препознатљив по овој активности, а у име Градске управе и градоначелника желим да истакнем подршку овим акцијама – рекао је Јефтић, док је секретар Црвеног крста Радислав Кујунџић подсјетио на дугу традицију даривања крви у Дервенти.

– Дервента је позната по давалаштву крви захваљујући нашим редовним даваоцима. С обзиром да је вријеме годишњих одмора, акцији су се одазвали редовни даваоци крви, а изостао је организован долазак ђака и војника – рекао је Кујунџић захваливши се свима који овим хуманим чином доприносе допуњавању залиха крви и спасавању људских живота.

– Желим да се захвалим редовним даваоцима, Центру за културу који је уступио простор за акцију и локалној управи која подржава све наше активности, а између осталог и ову. Посебан значај има подршка управе, с обзиром да подршка долази и у финансијском смислу за реализацију ове аквије – рекао је Кујунџић.

Трансфузиолог Др Татјана Жигић из добојске службе Завода за трансфузијску медицину истакла је да је у првих два сата акције прикупљено око 50 доза крви.

–  Вјерујемо да ће ово бити још једна успјешна акција Црвеног крста у Дервенти која ће допринијети допуњавању залиха крви – рекла је Жигићева.

Related posts

Данима траје помама за кућним ковид тестовима

admin

СВИ ЗАРАЖЕНИ ИЗ „ЗЛАТНОГ ЛУГА“ АДЕКВАТНО ЗБРИНУТИ

admin

НАЧЕЛНИЦИ ДЕРВЕНТЕ И ПРЊАВОРА О БРОЈНИМ ТЕМАМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još