Друштво

Хуманитарни васкршњи базар
у четвртак у „Хипер Корту

Коло српских сестара „Царица Милица“ у оквиру васкршње акције прикупљања помоћи за социјално угрожене суграђане осим прикупљања прехрамбених и хигијенских производа организоваће и три хуманитарна базара од којих ће први бити одржан у четвртак, 6. априла у „Хипер Корт“ маркету.

Како су најавили из кола, на базару ће бити понуђене васкршње декорације, колачи и погачице, а куповином ових производа обезбјеђује се помоћ за угрожене суграђане.

– Потреба за пакетима са храном и хигијенским производима је велика и ми настојимо да пригодним акцијама на хуман начин обезбиједимо да више од 100 угрожених породица достојанствено прослави празнике. То, наравно, не можемо без подршке наших суграђана. Донације могу да се предају у Саборном храму Успења Пресвете Богородице сваким даном од  осам до 18 часова, а корпе за прикупљање помоћи постављене су у маркетима „Ђурић МББ“ и „Хипер Корт“ – казала је предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић додавши да ће хуманитарни базари бити одржани у „Хипер Корт“ маркету.

– Први је 6. априла, други 13. априла, док ће трећи бити одржан 15. априла, на Велику суботу у Саборном храму. Суграђани ће на базарима моћи да пронађу васкршње декорације, колаче и погачице, а, свакако, акцију је могуће подржати и новчаним донацијама – објаснила је Додиг – Пијетловићева.

Суграђани могу да се придруже акцији и у седмици пред Васкрс, а подјела прикупљене помоћи планирана је у Велику суботу.

Related posts

Гужве поред школа позивају на опрез

admin

Разним жанровима музике очарали кориснике „Будућности“

admin

Инклузивним радионицама ученицима приближена свакодневица слијепих особа

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još