Друштво

Центар Осиње добија љепши изглед

Центар Осиње ових дана добија љепши изглед, и то захваљујући реконструкцији Дома културе и простора око спомен – обиљежја погинулим борцима Одбрамбено – отаџбинскога рата.
Предсједник Савјета Мјесне заједнице Жељко Новић казао је да радове изводе мјештани Осиње и сусједних села.
-Санирамо оштећења на вањским зидовима фасаде на Дому културе, фарбамо прозоре и врата, те мијењамо улазна врата које воде у мјесни уред, а фарбамо и степенице и саксије за цвијеће. Постављамо и лед рефлекторе и поправљамо и постојеће јарболе на које ће бити постављене нове заставе испред споменика погинулим борацима – рекао је Новић додавши да је планирано и санирање једне просторије у Дому културе која ће служити за састанке и дружење Савјета МЗ Осиња и мјесне борачке организације.
-На истом објекту обавиће се поправка и замјена сливника и олука. У наредним данима очекујемо и извођача за постављање ограде око споменика погинулим борцима, санација бетонских дијелова, постављање палионице за свијеће, освјетљавање споменика, као и постављање видео – надзора. Биће постављена и једна плоча која ће носити важне податке о оснивању и ратном путу Осињске бригаде – казао је Новић додајући да су за ове радове добили подршку града.
-Новац за овај пројекат издвојила је Градска управа, као и народни посланик Игор Жунић, а за радове око спомен – обиљежја Градска Борачка организација – додао је он истакавши да су мјештани с радошћу дочекали ове радове.

Related posts

Три деценије уз свој
народ и Дервенту

Derventski List

„Патковача“ добија нови изглед

admin

Олтар храма краси фрескопис

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još