Новости

Црвени крст прикупља
помоћ за Турску и Сирију

Црвени крст БиХ покренуо је акцију прикупљања хуманитарне помоћи за становништво погођено земљотресима у Турској и Сирији, а помоћ је могуће доставити у све локалне организације, односно и у дервентски Црвени крст.

Из ове организације истичу да су могуће уплате новчаних донација на жиро – рачун Друштва Црвеног крста БиХ број 1340011130004680 у „Аса банци“ Сарајево, Улица фра Анђела Звиздовића 1/A Сарајево или путем хуманитарног броја 17023.

– Црвени крст Дервента прикупљаће хуманитарну помоћ према листи приоритета и то зимске породичне шаторе, деке, електричне или гријалице на гас, вреће за спавање, пакете хране и хигијене, кухињске сетове, соларне пуњаче и конзервирану храну са роком употребе од најмање годину – поручили су из Градске организације Црвеног крста додајући да се наведена роба може доставити у њихове просторије сваким радним даном од седам до часова.

– Молимо грађане да не достављају одјећу и обућу јер то није на листи приоритета. Хуманитарне робе које нису на листи приоритета неће моћи бити транспортоване у подручја погођена земљотресом јер ће сва таква роба бити враћена са границе – нагласили су из Црвеног крста.

Related posts

„Просвјета“ чувар светосавља

Derventski List

Дервента позитивном климом држи темпо развоја

admin

Одавање почасти
храбрим прецима

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još