Uncategorized @bsИЗДВОЈЕНОНовости

Чардак добио мјесто
за спорт и дружење

Новоизграђено спортско игралиште у насељу Чардак, које чине фудбалски терен са вјештачком травом, полигон за баскет и мобилијар за дјецу, данас је отворено уз турнир омладинаца Фудбалског клуба „Текстилац“.
Свечаности је уз бројне мјештане присуствовао и градоначелник Милорад Симић са сарадницима, који је шутирањем лопте у оквир гола озваничио почетак турнира.
Симић је нагласио да је ово игралиште још један пројекат који треба да служи на понос Дервенћанима.

-Насеље Чардак је синоним поноса и страдања Срба у Дервенти, а сутра ћемо молитвено одати почаст свим жртвама који су животе дали да би ми на овако лијепом дану били свечарски расположени – казао је Симић истакавшу да је у градском буџету увијек било новца за спортска игралишта, па тако и за ово на Чардаку.

-За овај спортски комплекс издвојено је 183.000 марака уназад неколико година. Дочекали смо да ово мјесто окупи много дјеце и видимо да смо урадили праву ствар – казао је градоначелник.

Да је игралиште на Чардаку постало омиљено мјесто за игру и дружење дјеце из овог и околних насеља истакла је
предсједница Мјесне заједнице Петра Калоперовић.
-Око 60 дјеце гравитира игралишту само у Улици Косовских јунака, а прије изградње игралишта многи од њих играли су се на улици. Хвала свима који су подржали иградњу ових терена, као и онима који су га украсили, средњошколцима и господину Бећаревићу – казала је она.
Славиша Ђураш из овог насеља био је један од иницијатора изградње игралишта.
-Идеју за игралиште у пројекат је претворио Љубиша Топић, а иако је на почетку овај терен био замишљен у вриједности 80.000 марака, касније је издвојено више новца због додатних садржаја који су изграђени. Рађено је у више етапа и завршено је прије пар мјесеци. Све је јако функционално – казао је Ђураш.
Отварању игралишта присуствовао је и шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић, замјеник градоначелника Синиша Јефтић, одборници у Скупштини града, те бројни мјештани.

Related posts

Земуновић опозван са функције
предсједника парламента

Derventski List

Црква и вјерници прослављају Бадњи дан

Derventski List

Креће изградња 26 путева

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još