Uncategorized @bsИЗДВОЈЕНОНовости

Чардак добио мјесто
за спорт и дружење

Новоизграђено спортско игралиште у насељу Чардак, које чине фудбалски терен са вјештачком травом, полигон за баскет и мобилијар за дјецу, данас је отворено уз турнир омладинаца Фудбалског клуба „Текстилац“.
Свечаности је уз бројне мјештане присуствовао и градоначелник Милорад Симић са сарадницима, који је шутирањем лопте у оквир гола озваничио почетак турнира.
Симић је нагласио да је ово игралиште још један пројекат који треба да служи на понос Дервенћанима.

-Насеље Чардак је синоним поноса и страдања Срба у Дервенти, а сутра ћемо молитвено одати почаст свим жртвама који су животе дали да би ми на овако лијепом дану били свечарски расположени – казао је Симић истакавшу да је у градском буџету увијек било новца за спортска игралишта, па тако и за ово на Чардаку.

-За овај спортски комплекс издвојено је 183.000 марака уназад неколико година. Дочекали смо да ово мјесто окупи много дјеце и видимо да смо урадили праву ствар – казао је градоначелник.

Да је игралиште на Чардаку постало омиљено мјесто за игру и дружење дјеце из овог и околних насеља истакла је
предсједница Мјесне заједнице Петра Калоперовић.
-Око 60 дјеце гравитира игралишту само у Улици Косовских јунака, а прије изградње игралишта многи од њих играли су се на улици. Хвала свима који су подржали иградњу ових терена, као и онима који су га украсили, средњошколцима и господину Бећаревићу – казала је она.
Славиша Ђураш из овог насеља био је један од иницијатора изградње игралишта.
-Идеју за игралиште у пројекат је претворио Љубиша Топић, а иако је на почетку овај терен био замишљен у вриједности 80.000 марака, касније је издвојено више новца због додатних садржаја који су изграђени. Рађено је у више етапа и завршено је прије пар мјесеци. Све је јако функционално – казао је Ђураш.
Отварању игралишта присуствовао је и шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић, замјеник градоначелника Синиша Јефтић, одборници у Скупштини града, те бројни мјештани.

Related posts

ПРОНАЂЕН БОШКО БОЖИЋ ИЗ БРОДА

admin

Ухапшени полицајци
биће суспендовани

Derventski List

СТОМАТОЛОГУ СЕ ЈАВЉАЈУ ТЕК КАДА ЗАГУСТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još