Друштво

Чари планинарења искусило
стотињак малишана

Излет у Дубоковац и шетњу планинском стазом искусило је протекле недјеље око 100 малишана из вртића „Трол“ у пратњи родитеља, браће, сестара и васпитача.

„Троловци“ од двије до шест година имали су прилику да боље упознају природу, уче о њеном очувању и здравим животим навикама и то захваљујући пројекту „Моје прво планинарење“ који је покренуло Планинарско друштво „Вучијак“ из Брода уз подршку Омладинске банке у Дервенти.

Како је објаснила директорица „Трола“ Гордана Симић, вртић се радо одазвао позиву за учешће, али и суорганизацију обзиром да је већ раније и ова установа планирала да проведе сличан излет у природи.

– Организовали смо превоз за нашу дјецу и по једног родитеља, а позвали смо и браћу и сестре наших малишана, тако да је други родитељ са остатком породице дошао властитим превозом у Дубоковац. Циљ је био промоција здравог начина живота, а ово је била прилика да наши малишани науче битне ствари о планинарству, чувању природе, као и кретању кроз шуму и постављању шатора – казала је Симићева. Сви малишани су на крају дана на поклон добили мајице и торбе са логом планинарског друштва и називом пројекта.

Related posts

Корисни савјети о љековитом
биљу и плодовима

Derventski List

Трагедије и тежак рад обиљежили живот

admin

УЗ ПРИРЕДБЕ ОТИШЛИ НА РАСПУСТ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još