Друштво

Школски часови у скорије вријеме неће бити продужени

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да школски часови у скорије вријеме неће бити продужени, односно враћени на трајање од 45 минута.

– С обзиром на неповољну епидемиолошку ситуацију, у скорије вријеме неће доћи до обједињавања одјељења, односно продужења трајања часова – рекла је Тривићева за Радио – телевизију РС.

Она је истакла да су забрињавајући подаци о броју заражених у Српској, те апеловала на грађане да поштују мјере како би се спријечило ширење вируса корона.

Када је ријеч о ђачким екскурзијама, Тривићева је навела да је још увијек потпуно неизвјесно извођење екскурзија и да то зависи од препорука Института за јавно здравство Републике Српске, односно од епидемиолошке ситуације.

Тривићева је рекла да су туристичке агенције провеле анкету међу ученицима о томе да ли су заинтересовани за организовање алтернативних могућности за одлазак на екскурзију у Републици Српској.

Навела је да је 213 ученика трећих разреда средњих школа заинтересовано, али да су такве екскурзије могуће само у априлу у мају и то уколико Институт одобри.

Када је ријеч о основцима, односно ученицима осмих разреда, око 1.000 њих заинтересовано је за организовање екскурзије у Републици Српској.

Тривићева је истакла да ће, како је речено из туристичких организација, свим родитељима који то желе бити враћен новац у складу са законским прописима.

Директор Републичког педагошког завода Републике Српске Предраг Дамјановић рекао је да су Завод и Министарство просвјете, без обзира на околности изазване пандемијом, провели измјене у образовању, предвиђене Акционим планом који је усвојила Влада 2019. године.

http://www.rtrs.tv

Related posts

Пјесме и рецитације
женама у част

Derventski List

У школске клупе сједа око 200 првачића

admin

Почело обиљежавање „Недјеље Црвеног крста“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još