Eкономија

ШТО ПРИЈЕ АПЛИЦИРАТИ ЗА ПОМОЋ ЗА АПРИЛ

Пореска управа РС позива пореске обвезнике који обављају дјелатности којима је одлуком Штаба за ванредне ситуације забрањено обављање дјелатности или који су престали са радом као посљедица дјеловања пандемије вируса корона да подносе Пореској управи писану изјаву са захтјевом за исплату најниже плате и уплату припадајућих доприноса за април 2020. године, како би што прије био исплаћен преостали дио плата за април.

– Рок за подношење те писане изјаве са захтјевом је 10. јун, али Пореска управа апелује на пореске обвезнике који испуњавају услове да ту изјаву са захтјевом доставе што прије, како би захтјеви били обрађени у што скоријем року и како би се из средстава Фонда солидарности за обнову РС што прије могло почети са исплатом најниже плате и уплатом припадајућих доприноса за април 2020. године – наводи се у саопштењу.

Подсјећају да писмену изјаву са захтјевом за исплату најниже плате, списак правних лица и предузетника којима је забрањено обављање дјелатности и који су престали са радом и упутство за попуњавање изјаве са захтјевом, те остале информације могу пронаћи на нашој интернет страници www.poreskaupravars.org, у секцији Инфо КОВИД-19.

Related posts

За шест фирми из Дервенте 228.000 КМ подстицаја

admin

Не види се крај поскупљењима, литар дизела 3,30 КМ

admin

„Унис“ пали машине

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još