ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ЉЕКАРСКИ ПРЕГЛЕДИ БУДУЋИХ ПРВАЧИЋА ОД МАРТА

Љекарски прегледи будућих првачића почеће у педијатријској служби дервентског Дома здравља од марта, навели су у овој установи.

– Прегледи ће се обављати у Амбуланти за специјалистичке консултације из педијатрије уторком, сриједом и четвртком у претходно заказаном термину. Заказивање прегледа обавља се на број телефона 053/331-023, локал 107 – казали су у Дому здравља додајући да родитељи на преглед треба да понесу здравствену књижицу дјетета, налазе и отпусна писма.

Упис дјеце у први разред основне школе у школској 2020/2021. години у Републици Српској биће у априлу и мају, а родитељи дјеце дорасле за упис треба до друге половине марта да се јаве основним школама којима припадају ради евиденције и одређивања термина тестирања.
У први разред основне школе уписују се дјеца која закључно са 31. августом текуће године навршавају шест година, а на захтјев родитеља у први разред могу бити уписана и дјеца која до краја текуће године навршавају шест година, уколико комисија за упис процијени да је дијете спремно за полазак у школу.

– У изузетним случајевима, у први разред се могу уписати дјеца млађа од шест година или се може одгодити упис за једну школску годину, уколико комисија за упис дјеце у први разред процијени да је то у најбољем интересу дјетета – истичу у Министарству просвјете и културе.

У први разред уписује се и дијете старије од шест година које то није могло због болести или других разлога.

Из Министарства наводе да се прво врши евидентирање дјеце дорасле за упис у први разред у школама, а затим слиједи љекарски преглед и тестирање. Додају да родитељи или старатељи, ако имају потребу да дијете упишу у школу чијем уписном подручју не припада, треба да се обрате захтјевом надлежној служби јединице локалне самоуправе, а, уколико добију сагласност, потребно ју је доставити школи приликом евидентирања дјеце.

Потребни документи за упис:

– извод из матичне књиге рођених;

– увјерење о пребивалишту;

– љекарско увјерење;

– књига за праћење развоја и учења дјетета (уколико је дијете похађало предшколску установу).

Related posts

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЗАСЈЕДА 30. ЈАНУАРА

admin

Фудбалски турнир повод за дружење и нове фудбалске лекције

admin

Слијепи младић Милош Којић бриљирао на пријемном испиту

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još