Култура

„Љетна арт сцена“ оживјела дух традиције

Хумани и умјетнички циљеви још једном су достигли пуни сјај пред очима дервентске публике и то у новом издању „Љетне арт сцене“, која је вечерас под својим рефлекторима свједочила очувању духа традиције и обичаја у режији чланова СКУД-а „Дервента“ и ФУГ-а „Мотајички вук“.

Дервенћанима су се блоковима пјесама представиле и женска и мушка пјевачка група СКУД-а „Дервента“, те инструментални састав овог друштва који су од публике побрали одушевљење, а које није изостало ни од учесника.

– Друштво је у посљедњих шест година, колико постоји, окупило око 150 чланова распоређених у три ансамбла, а за то вријеме урадили смо шест кореографија великог играчког квалитета и умјетничке вриједности кроз које представљамо наше друштво како у околини тако и у иностранству. Позив да се представимо са неколико тачака одушевљено смо прихватили те смо вечерас, а уједно и по први пут на „Љетној арт сцени“, свој допринос дали „Играма из Димитровграда“ и „Врањанском свитом“- рекао је умјетнички руководилац ФУГ „Мотајички вук“ Ратко Лаловић, а извођачки ансамбл СКУДа „Дервента“ представио је баштину Шумадије у изведби извођачког ансамбла, док је трећи ансамбл изнио „Игре из Грмеча“.

– Љетна арт сцена је заиста освјежење на културној сцени нашег града, прилика да култура, као темељна потреба нашег друштва, живи- истакао је умјетнички руководилац овог друштва Саша Арсенић.

За наставак ове љетне манифестације планирано је вече посвећено глуми, а у извођењу најстарије групе полазника Драмског студија ЈУ Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.

Related posts

ПРОМОЦИЈА „БАЛАНСЕРА“ У СРИЈЕДУ

admin

Специфичности БиХ сабране у путописни водич

admin

ЉЕПОТЕ ДЕРВЕНТЕ У ОБЈЕКТИВУ ИВАНА ЖИВКОВИЋА ПРОМОВИШУ СРПСКУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još