ДруштвоСпорт

ЉУБИТЕЉИ МОТО – КРОСА ДОБИЈАЈУ СВОЈЕ УТОЧИШТЕ

Ентузијазам и упорности неколицине заљубљеника у мото – спорт у Дервенти, кумовали су изградњи мото – крос излетишта са стазом за трке, на којем ће се већ предстојећег викенда возити позивна трка.

Идеја је потекла од дервентског мото – возача и оснивача Мото – клуба „Мирон мото“ Мирослава Милојевића Мирона, који је истрајао у настојањима да Дервента добије ново мјесто за рекреацију и спорт.

– Имао сам јаку жељу да направим нешто ново и урбаније што ће пружити додатну могућност Дервенћанима и онима који долазе у наш град да уживају у спорту. Током каријере настојао сам да оставим траг у мото – спорту, а сматрам да је ово излетиште мој печат – рекао је Милојевић.

Излетиште се налази у близини „Патковаче“, с друге стране пута према Календеровцима, а поред стазе, изграђен је паркинг, као и  клупе и столови поред потока. Изградња је започела у октобру прошле године, а како каже, било је доста посла.

– Нас пет или шест заљубљеника смо одлучили да реализујемо један такав пројекат и било је заиста напорно, али успјели смо захваљујући помоћи наших пријатеља и познаника из Дервенте и околних градова, а касније су се укључили и поједини привредници који су препознали потенцијал овог пројекта – рекао је он.

Стаза за мото – трке дуга је 1.280 метара и широка осам метара, а са пратећим садржајима намијењена је свим грађанима који уживају у природи.

– Стаза, што је најважније, задовољава критеријуме за државна трке, а временом можда и озбиљнија такмичења. Ово мјесто засигурно ће обогатити туристичку понуду у Дервенти – рекао је Милојевић.

Прва трка на стази и мото излетишту биће одржана 14. и 15. септембра, а припреме су у завршној фази.

– Припремамо прву, позивну трку, а надамо се да ће сљедеће године овдје бити одржано првенство БиХ. Позивног је карактера, али вјерујем да ћемо имати добар одзив возача. У Дервенти је посљедња трка вожена прије 50 година, тачније 1969. године, али није то био мото -крос, него трка по градским улицама – истакао је Милојевић.

Програм трке

Позив за трку свим љубитељима овог спорта стигао је са адресе Мото – савеза БиХ, из којег су истакли да су на распореду вожње у три категорије, односно про, јуниор и аматер, те да уплате за старт нису обавезне.

– У суботу, 14. августа, ће бити могући слободни тренинзи на стази, а у недјељу ће се према службеној сатници возити „Warm up“ и по једна вожња из три категорије, укључујући и хоби возаче без лиценци – кажу у Мото – савезу БиХ.

 

Related posts

Екстремно високе температуре све до викенда

admin

Рукометашице
славиле у Теслићу

Derventski List

Почела нова школска година

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još