Култура

Пливање у глумачким водама донијело прве награде

Пријатељско ривалство вуче нас да будемо још бољи, да глуму загриземо још јаче, а трему савладамо давањем најбољег од себе, истичу Сара Ћук и Данијел Дакић који су понијели титуле најбољих глумаца на 21. Фестивалу омладинских позоришта РС.

Средњошколци полазници драмског студија који дјелује при Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ нашли су се протеклог викенда у Бањалуци са представом „(Не) ћути и трпи“ међу шест најбољих представа младих глумаца.

Само представљање на овом фестивалу за младе Дервенћане било је велика част, а награде су стигле као додатни вјетар у леђа.

– С обзиром да нам је ово били прво представљање у овом рангу, имала сам велику трему, али када сам изашла на сцену, нисам више обраћала пажњу на публику. Мислила сам само на своје извођење лика који је усамљена дјевојка, која нема снаге да се супротстави насилницима, али добија снагу када види пријатеља који је такође изложен истом и тада стиче осјећај слободе и мира – казала је Ћукова истакавши да је глумачко постигнуће остварење њеног сна од малих ногу.

– Осјећам се срећном и поносном и једноставно испунила сам свој сан који сам снивала од малих ногу. То дијете није очекивало да ће се у свом граду бавити глумом, нити постићи овакво нешто, тако да је утолико поносније што је слиједило своје снове, а то желим да поручим и другој дјеци – рекла је Ћукова.

Стазама позоришта поносно корача и Данијел Дакић.

– Свако од нас је циљао прву награду и то је оно што нас је мотивисало да дамо све од себе. То пријатељско ривалство је оно што држи ту ватру међу нама и подстиче нас да се трудимо све више – рекао је Дакић.

Ћукова и Дакић своје глумачке вјештине клешу под вођством дипломираног драматурга Синише Тешановића који не крије понос због награда које су млади глумци донијели су свој град.

– Премијера представе која је изведена у Дервенти је за мене била сјајна и феноменална, али наступ на фестивалу је био још бољи и ова постава се показала још уигранијом. Ово је био скуп шест најбољих омладинских представа из цијеле Републике Српске, а које су изабране из шире конкуренције од више од 20 представа. Са великом поносом могу да кажем да смо се представили у најљепшем свјетлу – рекао је Тешановић.

Млади средњошколци сада већ припремају нове представе које ће ускоро представити суграђанима.

Ревија

Синиша Тешановић каже да и друге групе глумаца из овог студија вриједно припремају нове представе.

– Дервенћани ће 3. новембра имати прилику да погледају

предпремијерно извођење представе „Огледала“ одрасле групе. Циљ нам је да барем једном мјесечно изведемо представу пред нашом публиком, а све што припремамо настојимо да буде из различитих жанрова – рекао је Тешановић додајући да је на прољеће планирана ревија представа свих група из драмског студија.

Related posts

СТИЖЕ НАСТАВАК ПРИЧЕ О „СТРАЈИЛУ ГРМЕЧЛИЈИ“

admin

„Милка и Неђо“ сутра
пред Дервенћанима

Derventski List

Преминуо Славко Покрајац

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još