ИЗДВОЈЕНОНовости

Пред одборницима 46 тачака дневног реда

Пред одборници Скупштине града Дервента, на сједници која је заказана за данас налази се 46 тачака дневног реда, међу којима су приједлози Статута града и Буџета града за ову годину, те приједлог рјешења о избору замјеника градоначелника, али и бројне друге теме.

Осим о поменутим темама, одборници ће разматрати и приједлоге Програма рада Скупштине града за ову годину и измјену Пословника локалног парламента, као и делегирање одборника који ће у својству службеног лица присуствовати закључењу брака, те одлуку о приступању изради Стратегије социјалног становања града Дервента за период 2021 – 2026. године. Скупштина би требало да донесе и одлуку о просјечној коначној грађевинској цијени метра квадратног корисне површине стамбеног и стамбено – пословног простора и измјену Одлуке о комуналним таксама.

На мартовском засједању локалног парламента ријечи би требало да буде и о измјени Одлуке о платама и другим правима функционера у Дервенти, те утврђивању Листе стручњака за именовање конкурсних комисија за провођење поступка за пријем службеника у Градску управу. На дневном реду је и извјештај о реализацији расподјеле пољопривредних у 2020. години, као и расписивање конкурса за директора Дома здравља Дервента.

Осим о раду Правобранилаштва, сједиште замјеника правобраниоца у Добоју за прошлу годину, одборници ће разматрати и извјештаје о пословању јавних предузећа и установа у прошлој години, али и упис ученика и стручну заступљеност наставног кадра у школској 2020/2021. години у свим основним и средњим школама на подручју града, као и о план уписа ученика у први разред у школској 2021/2022. години.

На дневном реду засједања је и приједлог разрјешења вршилаца дужности директора Геронтолошког центра и Туристичке организације, те приједлози за именовање в.д. директора у овим установама. Пред изабраним представницима наћи ће се и приједлози разрјешења комисија за избор по јавним конкурсима у Дому здравља, Геронтологији и Туристичкој организацији, те приједлози за именовање нових комисија.

Ријечи би требало да буде и о разрјешењу чланова надзорног одбора у „Дервентском листу и Радио Дервенти“ и приједлози за именовање вршилаца дужности чланова овог одбора.

Related posts

Светосавска награда
слави племенити позив

Derventski List

Почела изградња водовода за јужни дио Дервенте

admin

Разматрана могућност скраћења или укидања рада недјељом

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još