Култура

„Соната“ музиком и
пјесмом разгалила публику

Полазници Музичке радионице „Соната“ вечерас су Центру за културу извели праве музичке посластице, за шта су награђени громогласним аплаузима многобројне публике.

Родитељима, бакама, декама, али и свим љубитељима музике представило се више од 40 полазника из Дервенте и Брода, а како је истакла професорица Валентина Шатара, малишани, али и они старији полазници, пред публику су изнијели све оно што су учили током радионица.

– Сви полазници, узраста од четири до 19 година, представили су се финалним производом онога што радимо у сегменту свирања, док су се малишани од четири до осам година запјевали и у хору. „Соната“ је почела да ради прије годину и по и до сад смо имали четири концерта и то први прије тачно годину, такође новогодишњи, тако да нам је ово традиција у којој се надамо да ћемо истрајати – рекла је Шатара додавши да су полазници за наступ припремили својеврсно музичко путовање свијетом.

– Присутни су имали прилику да послушају изведбе у блоковима, гдје су у првом блоку представљене пјесме „Јесен/зима“, а можда најзанимљивији дио је био „Путовање свијетом“ гдје смо се представили кроз шест пјесама упознавши Србију, Јапан, Гану, Замбију, Русију и Мексико. То су заправо игре и активности кроз које дјеца на занимљивији начин уче понешто о тим земљама – казала је Шатара додавши да послије зимске паузе полазнике очекују још занимљивије активности.

Концерт су употпунили Катарина Ћелић и Немања Данојевић на гитарама, а који су били музичка пратња за хорску изведбу.  

Related posts

Видовдану у част музика,
пјесма и стихови

Derventski List

Евита Бојковац представила
свој рад у Београду

Derventski List

Међународни илиндански пјеснички сусрети сутра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još