ИЗДВОЈЕНОНовости

ТРЕЋИ ПУТ ОВЕ ГОДИНЕ ПОТЕКЛА ДРАГОЦЈЕНА ТЕЧНОСТ

Општинска организација Црвеног крста Дервента данас је у касарни „Здравко Челар“ организовала трећу овогодишњу акцију добровољног даривања крви, којој се одазвало 170 давалаца, а прикупљено је 115 доза крви.

Секретар ОО Црвеног крста Радислав Кујунџић истакао је да је Дервента надалеко позната по изузетно успјешним акцијама добровољног даривања крви.

– Својим одзивом и данас су хуманост показали пунољетни ученици средњих школа, војници Оружаних снага БиХ, припадници Полицијске станице, као и наши редовни добровољни даваоци крви. Захвалност дугујемо локалној управи, уз чију подршку и помоћ организујемо акције даривања крви, те домаћину, касарни – казао је Кујунџић.

Добровољне даваоце крви посјетио је начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић, који је, том приликом, изразио задовољство одзивом младих суграђана.

– Ово је засигурно једна од најхуманијих акција које се одржавају на подручју општине Дервента. Локална управа је препознала значај ове активности и сваку од три годишње акције подржи у складу са могућностима. Посебно ме радује чињеница да се одазвао велики број младих и желим да се захвалим свима који одуче да дарују течност која живот значи – казао је Пашалић.

Командант Инжињеријског батаљона ОС БиХ Владимир Бојић рекао је да је велико задовољство бити домаћин овој хуманитарној активности.

– Ово је 12. година од када подржавамо акције добровољног даривања крви и, наравно, учествујемо у њима. У току данашње акције крв је даровало тридесетак припадника Оружаних снага БиХ. Остварили смо изузетно добру сарадњу, како са општином Дервента, тако и са дервентским Црвеним крстом – истакао је Бојић.

Сви који желе да се одазову овој акцији то могу да учине данас до 15 часова.

Акција

Радислав Кујунџић је најавио да ће до краја године бити проведена и акција солидарности, а пред саму Нову годину биће подијељено око 250 пакета хране социјално – угроженим категоријама становништва.

Related posts

УКИНУТО ОГРАНИЧЕЊЕ КРЕТАЊА ЗА СТАРИЈЕ ОД 65 ГОДИНА

admin

Креће реализација пројеката вриједних 780.000 КМ

admin

У „ТРОЛУ“ СЕМИНАР ЗА ВАСПИТАЧЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još