ИЗДВОЈЕНОНовости

Главна улица и мост у
Детлаку добијају нови изглед

Реконструкција дијела Улице краља Петра Првог стигла је до фазе припреме за полагање асфалта, док је изградња тротоара већ завршена, а нови изглед добија и мост у Доњем Детлаку на којем је постављен већи дио газећег слоја.

Из Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе потврдили су да радови на оба ова градилишта теку планираном динамиком.

– У главној улици, чија је реконструкција почела у септембру, у суботу су асфалтирани тротоари, а коловоз се од тада равна и припрема за асфалтирање. Осим тога, завршена је и изградња нових прикључака на дистрибутивни цјевовод, санирана канализациона мрежа и одводња оборинских вода – навели су из Градске управе подсјећајући да радови у овој улици обухватају и обнову степеништа испред Полицијске станице.

Реконструкција моста који спаја Дервенту и Прњавор у Доњем Детлаку, такође напредује.

– Монтажа нових дрвених елемената је започела постављањем ивичних греда са доње стране челичног главног носача, а потом су постављене попречне греде, те  дрвене талпе, а ових дана се завршава постављање ивичних горњих греда – појаснили су из надлежног одјељења додавши да је предвиђено и чишћење ограде моста од корозије и старе боје, потом фарбање ограде, а динамику ових радова диктираће временске прилике.

Обнова моста уговорена је на износ нешто већи од 64.000 марака, док реконструкција Улице краља Петра Првог износи око 743.000 марака, а прилаза Полицијској станици 40.000 КМ.

Омладинска улица

Активно је и градилиште у Омладинској улици гдје је у току изградња пјешачке стазе и уређење паркинга. Вриједност ових радова је око 40.500 марака.

Related posts

ПРЕМИЈЕР РС СУТРА У ДЕРВЕНТИ

admin

Петри Радић од петка се губи сваки траг

admin

НОВА НАРЕДБА О РЕГУЛИСАЊУ РАДА У ДЕРВЕНТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još