ИЗДВОЈЕНОНовости

Главна улица и мост у
Детлаку добијају нови изглед

Реконструкција дијела Улице краља Петра Првог стигла је до фазе припреме за полагање асфалта, док је изградња тротоара већ завршена, а нови изглед добија и мост у Доњем Детлаку на којем је постављен већи дио газећег слоја.

Из Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе потврдили су да радови на оба ова градилишта теку планираном динамиком.

– У главној улици, чија је реконструкција почела у септембру, у суботу су асфалтирани тротоари, а коловоз се од тада равна и припрема за асфалтирање. Осим тога, завршена је и изградња нових прикључака на дистрибутивни цјевовод, санирана канализациона мрежа и одводња оборинских вода – навели су из Градске управе подсјећајући да радови у овој улици обухватају и обнову степеништа испред Полицијске станице.

Реконструкција моста који спаја Дервенту и Прњавор у Доњем Детлаку, такође напредује.

– Монтажа нових дрвених елемената је започела постављањем ивичних греда са доње стране челичног главног носача, а потом су постављене попречне греде, те  дрвене талпе, а ових дана се завршава постављање ивичних горњих греда – појаснили су из надлежног одјељења додавши да је предвиђено и чишћење ограде моста од корозије и старе боје, потом фарбање ограде, а динамику ових радова диктираће временске прилике.

Обнова моста уговорена је на износ нешто већи од 64.000 марака, док реконструкција Улице краља Петра Првог износи око 743.000 марака, а прилаза Полицијској станици 40.000 КМ.

Омладинска улица

Активно је и градилиште у Омладинској улици гдје је у току изградња пјешачке стазе и уређење паркинга. Вриједност ових радова је око 40.500 марака.

Related posts

ДУХОВНО ВЕЧЕ У ЧАСТ ВИДОВДАНА

admin

Центар „Будућност“ једна
од најважнијих установа

Derventski List

ДЕРВЕНТА ОДАЛА ПОЧАСТ ЉЕКАРУ МИОДРАГУ ЛАЗИЋУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još