ИЗДВОЈЕНОНовости

Подршка града значајна
мотивација за школовање

Градоначелник Милорад Симић потписао је данас уговоре са 71 новим стипендистом, а за 51 студената и 20 надарених ученика средњих школа подршка града биће значајна мотивација даље школовање.

Из градске касе за ове намјене обезбијеђено је 200.000 марака, а Симић је истакао да град сваке године радо подржава младе амбасадоре Дервенте на овај начин.

– Сваке године у ово доба стекну се услови да потпишемо уговоре са нашим студентима на државним факултетима и из године у годину настављамо ту традицију. Довољно је да се студенти пријаве, испуне формалне услове и град Дервента ће им обезбиједити стипендију за девет мјесеци. Сваке године и наставничка вијећа изаберу у средњим школама надарене ученике којих је ове године 20, тако да су од данас испуњени услови за 174 студента из Дервенте да добијају стипендију – рекао је Симић честитавши студентима и ученицима пожеливши им успјех у даљем школовању.

Од данас по први пут градску стипендију имаће студентица друге године денталне медицине у Бањалуци Хелена Голубовић.

– Подршка града ми много значи, поготово у ово вријеме, и на томе хвала градоначелнику и граду Дервента на несебичној подршци. Стипендију ћу искористити за више намјена, али првенствено у студентске обавезе – казала је Голубовићева, а студентица прве године на грађевинском факултету у Бањалуци Николина Чолић казала је да јој је ова подршка много значи нарочито због пресељења у други град.

– Помоћ нашег града је заиста јако значајна и важна за нас. Била сам корисник стипендије и током све четири године средње школе и тада ми је доста помогла – рекла је Чолићева.

Ученик трећег разреда гимназије рачунарско – информатичког смјера Давид Миланковић се сложио да подршка града носи велики значај.

– Стипендија ће послужити да се концентришем на даљи напредак у школовању – рекао је Миланковић.

Да ће овај вид материјалне подршке донијети олакшицу и за родитеље истакла је ученица другог разреда Стручне и техничке школе смјер царински техничар Анита Радишковић.

– Подршка града ми значи много јер ћу бити у могућности да ослободим родитеље плаћања неких мојих обавеза. Планирам и да наставим школовање на факултету – рекла је Радишковићева, а ученица истог разреда Дајана Пијетловић казала је да ће мјесечну стипендију искористити за школске активности и обавезе.

Град Дервента укупно у овој школској години стипендира 174 студента и ученика, што је за 15 младих мање у односу на прошлу годину.

Related posts

Мјере продужене до 1. децембра

admin

ПРЕДСТАВЉЕНО „ПАСТИРСКО СЛОВО“

admin

СРЕЋАН БОЖИЋ СВИМ КАТОЛИЧКИМ ВЈЕРНИЦИМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još