Друштво

Ивана Симић и Дајана
Дујаковић у „Ритму Европе“

Ивана Симић и Дајана Дујаковић представљаће Дервенту на плесно – музичком такмичењу „Ритам Европе“, одлучио је жири на данашњој аудицији у Центру за културу.

Њима ће се на такмичењу, које окупља младе пјевачке и плесне таленте из свих дијелова Републике Српске, придружити и плесачи који ће накнадно бити изабрани на основу видео – записа, јер неки од кандидата данас нису могли присуствовати аудицији.

Лазар Веселиновић из тима организације „Рима Европе“ рекао је да за изабране кандидате слиједе припреме за такмичење.

– У Републици Српској имамо 20 градова и општина учесника „Ритам Европе“, а до сада смо имали осам аудиција, а након Дервенте, слиједи још 11 аудиција. Одабрана дјеца на аудицији ће наставити припреме у Градишци са вршњацима из других градова и општина – рекао је Веселиновић посјетивши да учесници добијају пјесме и земље које ће представљати, а побједник осваја путовање у ту земљу.

Од је нагласио да учешће у „Ритму Европе“ доноси и туристичке добробити за сваки град и општину учесника.

-Подршку пројекту је пружио и град Дервента, а имаћемо активности снимања промотивних туристичких локација у граду који ће се користити у нашем програму у неком дијелу разгледница, што ће комплетирати нашу активност када је у питању овој град – рекао је Веселиновић.


Related posts

Посна трпеза осјетно скупља

admin

СКУД „Дервента“ величанственим
концертом заокружио 30 година рада

Derventski List

Срце „на мјесту“ када је коњушарница пуна

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još