ИЗДВОЈЕНОНовости

Медаље заслуга за народ израз
поштовања према страдалим

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је данас у Палати Републике постухумна одликовања породицама погинулих бораца Бранка Бркића и Мирка Ћећеза из Дервенте.

Медаље заслуга за народ предсједник постхумно додјељује поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске, а за заслуге стечене у борби против непријатеља, као и за допринос у стварању, одбрани и ослобођењу Републике Српске.

– Породицама Бркић и Ћећез изражавамо најдубље поштовање због жртава које су поднијеле током Одбрамбено – отаџибнског рата и њиховог огромног доприноса за стварање и очување Републике Српске. Ова одликовања су мали и симбилични начини да им се друштво барем мало одужи – истакли су из Градске борачке организације.

Додик је приликом уручења одликовања рекао да страдали борци нису и неће бити заборављени, истичући да их се Српска сјећа указајући им дужну пажњу.

– Важно је да наставимо оно што су они радили – борбу за Српску. Животи које су дали нису узалуд. Ускоро ћемо обиљежити Дан Републике и то је оно што Српска заслужује. Много је удараца на Српску да она изгуби значај, али наша борба за њен опстанак није лакша него у оружаном дијелу рата. Ми смо у сталној борби за Српску која данас, упркос свему, добро стоји и не попушта памтећи оне који су за њу дали највредније – живот. Живот би овдје био бесмислен ако нема Српске и ако она не би била видљива – нагласио је Додик.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frtrs.vijesti%2Fposts%2Fpfbid0TjbtcJpymYfYCRpCnEMG3Ay674tB18tjhN2FQyrUucrRsDFd85PwS7ih1Z55eXdpl&show_text=true&width=500 Он је рекао да Српска жели унаприједити права борачке популације за шта улаже знатна средства у сарадњи са борачким организацијама.

– Република Српска је смислена и није изгубљена. Нећемо дозволити да од ње направе празну љуштуру. То се неће десити. Ово је трен у коме се рјешава и питање имовине Српске коју ћемо сачувати без обзира на статове странаца и политичког Сарајева – поручио је Додик у обраћању.

Предсједник Српске је додао се неће дозволити обесмишљавање Српске у оквиру БиХ, која је Србима морање.

– Жалимо за пропуштеним приликама да будемо слободна и независна држава. У том смислу предлажем да живимо једни крај других након свега што се десило и о томе треба јавно говорити без обзира на ставове странаца – навео је Додик додавши да Српска јасно говори шта хоће, а то је да неће да буде са онима који желе унитарну БиХ.

– Ако нема Српске, неће бити ни Срба на овим просторима – рекао је Додик.

Предсједник је нагласио да је Српска трајна категорија која ће издржати све притиске захваљујући народу и свом вођству.

– А погинулим борцима нека је слава. Ми овдје морамо да бранимо позицију Српске, ВРС и њених најбољих синова. Живјели Српска и Србија – поручио је Додик.

Церемонији додјеле одликовања присуствали су министри у Влади Српске, представници организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, чланови породица постхумно одликованих бораца, званице из јавног, политичког и друштвеног живота Српске.

Related posts

Вечерас и сутра
запрашивање комараца

Derventski List

Уручено 13 сједалица, средњошколци испробали симулаторе

admin

Позив за предлагање кандидата за Великогоспојинску повељу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još