Култура

Актуелна тема одласка младих
испричана кроз монодраму

Након дужег времена пред дервентском публиком вечерас је аутор и глумац Срећко Марчета извео монодраму „Писмо сину у Америку“ која осликава актуелну тему одласка младих и останка родитеља у родној груди.

Како је истакао сам аутор, монодрама је, као и сви његови текстови за представе, кројена по истинитој причи. Прича прати младића који са почетком рата одлази од родитеља, а сјећао их се само док му је требао новац да „се снађе“ у страној земљи.

– Представа је о актуелној теми која погађа све у друштву и доста је емотивна, мада има и комичних елемената. Први пут сам је извео прије двије године у Прњавору – казао је Марчета додавши да је комад екранизован, а било је ријечи и о снимању филма.

– Представа је специфична, јер сам и сам имао трагедију, син ми је преминуо у 40. години прије двије године, али је прича настала по животној причи моје комшинице. Један од њена два сина је отишао у свијет, ријетко долази, унуци и снаха је посјећују, а син је заиста цијењен и поштован у својој струци, али не долази да види мајку – објаснио је Марчета.

Related posts

Бесплатна чланарина за 126 радника Дома здравља

admin

ЖЕЛИМО ДА ЉУДИ У МУЗЕЈУ ИСТРАЖУЈУ И УЖИВАЈУ

admin

Изложба отворила
овогодишње „Дервентско срце“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još