Култура

Актуелна тема одласка младих
испричана кроз монодраму

Након дужег времена пред дервентском публиком вечерас је аутор и глумац Срећко Марчета извео монодраму „Писмо сину у Америку“ која осликава актуелну тему одласка младих и останка родитеља у родној груди.

Како је истакао сам аутор, монодрама је, као и сви његови текстови за представе, кројена по истинитој причи. Прича прати младића који са почетком рата одлази од родитеља, а сјећао их се само док му је требао новац да „се снађе“ у страној земљи.

– Представа је о актуелној теми која погађа све у друштву и доста је емотивна, мада има и комичних елемената. Први пут сам је извео прије двије године у Прњавору – казао је Марчета додавши да је комад екранизован, а било је ријечи и о снимању филма.

– Представа је специфична, јер сам и сам имао трагедију, син ми је преминуо у 40. години прије двије године, али је прича настала по животној причи моје комшинице. Један од њена два сина је отишао у свијет, ријетко долази, унуци и снаха је посјећују, а син је заиста цијењен и поштован у својој струци, али не долази да види мајку – објаснио је Марчета.

Related posts

„Наш друг Јоца“
вечерас премијерно

Derventski List

Ко отвори срце за традиционалну музику увијек јој се враћа

admin

За библиотеку осињске школе 401 наслов

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još