ИЗДВОЈЕНОНовости

НАЈБОЉИ ЂАЦИ БУДУЋНОСТ ДЕРВЕНТЕ

Ви дјецо треба да учите и носите лијепу причу о својој Дервенти, а ми из Општинске управе радићемо све да имате бољу и свјетлију будућност.

Поручио је то данас начелник општине Милорад Симић на традиционалном пријему за најбоље дервентске ђаке. Основне и средње школе ове године могу да се похвале са 26 вриједних ђака, међу којима су ученици генерације, „вуковци“, те ученици који су освојили прва мјеста на регионалним такмичењима и своју школу и наш град представљали на републичким смотрама знања.

– Ово су наши најбољи ђаци и овим пријемом показујемо пажњу и поштовање према њиховом раду, јер су у току школовања остварили најбоље резултате. Морамо се сложити да заслужити све петице током основне, а онда и током средње школе, заиста није мала ствар, а све ријечи су сувишне кад говоримо о ученицима генерације – рекао је Симић додајући да људи ангажовани у политици имају обавезу да стварају атмосферу за добар живот и запослење свим младим људима када заврше школовање.

– У Дервенти смо добрим дијелом то и урадили, јер овдје послује више од 800 привредника који остваре извоз од 334,5 милиона марака по глави становника. Онда човјек има храбрости казати овој дјеци да наставе да улажу труд и школују се, јер је будућност њихова и то на овим просторима – додао је Симић.

Најбољим ученицима начелник је уручио новчане поклоне, а ђаци нису крили задовољство.

– Много ми значи и пријем и поклон, јер осјетим да је ово што сам постигао важно и да се то поштује, јер улажемо велики труд у учење и због тога осјећам захвалност према начелнику и уопште локалној заједници – рекао је ученик генерације ОШ „Ђорђо Панзаловић“ Николај Станић који ће школовање наставити у средњој богословској школи.

У друштву најбољих нашао се и ученик другог разреда техничара информационих технологија у Средњошколском центру „Михајло Пупин“ Душко Радић, који је на регионалном такмичењу из информатике, односно програмирања освојио прво мјесто.

– Веома је важно да су мој рад и труд препознати, јер нисам само себи доказао да могу много тога да постигнем, него и другима. Награде су ту као подстрек да даље радим и доказујем се – рекао је Радић.

Поклони

Ученицима који су освојили прво мјесто на регионалним такмичењима уручено је по 120 марака, „вуковцима“ по 150, а ученицима генерације у основним школама по 200, док су најбољи од најбољих у средњим школама добили по 300 марака. Износ награда повећан је у односу на претходне године па је из буџета општине ове године за ову намјену издвојено укупно 4.400 марака.

Related posts

РАЗБОЈНИЦИ УПАЛИ У КУЋУ, СА ЖЕНИНИХ РУКУ СКИДАЛИ ПРСТЕЊЕ

admin

ОТВОРЕН АСФАЛТИРАНИ ПУТ У ЦРНЧИ

admin

„Будућност“ школа и топло
уточиште већ 75 година

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još