ИЗДВОЈЕНОКултура

НАЈЉЕПШЕ ЕТНО ПЈЕСМЕ ИСПУНИЛЕ СРЦА

Најљепше етно пјесме ориле су се вечерас Центром за културу на Фестивалу етно пјесме који по треци пут организује Српско културно – умјетничко друштво „Дервента“.

Многобројна публика, поред мелодија и гласова чланова женске пјевачке групе СКУД „Дервента“, уживали су и у пјесми етно пјевачке групе „Босиљак“ – КУД „Илићка“ из Брчког, мушке пјевачке групе „Висока Крајина“ – ЦКУД „Лепа Радић“ из Градишке, изворне групе „Црнућанка“ из Горњег Милановца, ансамбла „Жубор“ из Котор Вароши и мушке пјевачке групе РКУД „Пелагић“ из Бањалуке.
– Иако је претходне двије године фестивал организован на отвореном, због посебне чари коју има пјевање на отвореном, ове године је, усљед неизвјесних временских прилика, одржан у Центру за културу. Посебно нам је драго што смо овога пута имали финансијску подршку Министарства просвјете и културе РС, на чему смо веома захвални, поготово што су препознати наш рад и наша жеља. Што се пјевања тиче, могу да кажем да ми имамо дужност и обавезу да чувамо етно пјесме, јер су то пјесме које имају лијепу причу и које носе позитивну поруку. Овакве манифестације су прилика гдје родитељи када доведу дјецу да слушају етно пјесме не треба да брину да ли ће чути непожељан, вулгаран или непримјерен текст – казала је Милијана Жунић, вођа женске пјевачке групе СКУД „Дервента“.

Related posts

Додик данас у Дервенти

admin

ВЕСЕЛО НА ТРГУ УЗ МУЗИКУ, ВИНО И ВАТРОМЕТ

admin

У фокусу дилеме и изазови
жене у савременом свијету

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još